De satsar en miljon på att bygga ut

Miriam och Thomas Lundmark gör sin största satsning sedan de startade Aktiv Hälsocenter. "Gör oss starka inför framtiden".

Thomas och Miriam Lundmark ägare till Aktiv Hälsocenter, som nu gör sin största satsning sedan starten 1992.

Thomas och Miriam Lundmark ägare till Aktiv Hälsocenter, som nu gör sin största satsning sedan starten 1992.

Foto: Mikael Grip

Finspångs kommun2019-11-07 09:50

1992 öppnade Aktiv Hälsocenter i Finspång. Nu är snart den största satsningen sedan starten verklighet. 

– Vi började planera det här för två år sedan. Det fanns ett behov av en större yta, samtidigt som vi ville följa trenderna och ha mer friviktsträning. Till det har vi även lagt till en funktionell yta, med bollar, rep, egna kroppsviktsövningar med mera. Det ska vara snabbt, tufft och intensivt, berättar Thomas.

De nya 300 kvadratmeterna ligger på bottenvåningen. Aktiv Hälsocenter huserar nu på totalt 1 500 kvadratmeter i sina lokaler.

– Satsningen vi gör handlar om en dryg miljon kronor, men då har också en del av de pengarna använts till att rusta alla våra avdelningar. Vi har bland annat köpt in maskiner som främst används av våra seniorer och nya spinningcyklar, säger Miriam.

Aktiv Hälsocenter har idag cirka 1 500 medlemmar och sju fast anställda. Räknar man in de som arbetar på timmar, så handlar det om 22 anställda.

– Den nya satsningen kommer inte innebära att vi behöver anställa fler. Men det gör oss starka inför framtiden. Det ger både oss, de anställda och våra medlemmar en jäkla energi, förklarar Thomas.

Miriam och Thomas har levt och arbetat tillsammans under många år och har fem barn.

– Det är en utmaning. Vi försöker sära på jobb och det privata. Frågorna som har med jobbet att göra avhandlar vi på jobbet och inte hemma i soffan eller vid matbordet. Det är ambitionen, även om det inte alltid är så lätt, säger Miriam och skrattar.

Att det är positivt att arbeta så mycket tillsammans går inte att ta miste på.

– Det är en livsstil och vi vill samma saker. Att ha en fru/kollega att bolla med är helt suveränt. En gasar och en bromsar. Det skulle bli tomt att vara själv, säger Thomas.

När frågan om det finns några risker med den här satsningen kommer upp ser paret unisont frågande ut.

– Risker? Nej, absolut inte. Vi är väldigt trygga i det här. Vi gör inga "idiotsatsningar". Utan vi har koll på läget, menar Miriam efter en stunds funderande. 

De känner ändå av konkurrensen från andra företag.

– Visst är det så. Vi måste hela tiden vara på tå. Våra medlemmar kommer numera från ett snävare område. Man ska komma ihåg att det bara är 20 procent av svenska folket som tränar på gym, så det finns ju en potential att öka antalet medlemmar, säger Thomas.

Miriam tränar magmusklerna i ett av de nya redskapen, som kallas "brutalbänken".
Miriam tränar magmusklerna i ett av de nya redskapen, som kallas "brutalbänken".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!