De har bestämt sig – nu stänger salongen

Efter 12 års tid så stänger snart salongen Kocy & Co ner. Ägarna väljer nu att satsa på nya salonger, var och en för sig.

Finspångs kommun 24 november 2019 12:00

I februari hade frisörsalongen firat tolv år, men det blir inget firande. Ägarna Katarina Jovanovic och Caroline Jansson har beslutat att gå vidare i livet och stänga salongen.

– Vi har drivit det som bästa kompisar och det är något vi ser tillbaka på som väldigt positivt. Det är svårt att driva företag om man är två och väldigt många går skilda vägar för att man inte klarar det, vilket inte är vår anledning, säger Caroline. 

Varför stänger ni salongen?

– Grundanledningen är att vi inte vill sitta på ett treårskontrakt och att hyran är för hög för oss två. Vi har båda två känt starkt att vi inte vill ha ett så långt kontrakt, det är en osäkerhet för man vet inte hur ens liv kommer att se ut om tre år, förklarar Caroline. 

 

Under de tolv åren som Caroline och Katarina har drivit företaget har det varit både mot- och medgångar. Det har exempelvis varit svårt att kombinera det egna företaget med att få barn och vara föräldraledig.

– Vi hade ganska starka visioner, men så kom livet i mellan. Att vara mammaledig som egenföretagare är tufft. Min dotter var bara fyra månader när jag kom in och började jobba. Min mamma var pensionär och var med min dotter. Hon fick gå in här och jag sprang iväg och ammade och så gick hon vidare, säger Katarina.

– Man har sina kunder och de är man rädd om. Är man borta för länge så försvinner de. Det blir som att vara en ny frisör när man kommer tillbaka. Det positiva är att det alltid har funkat mellan oss. Vi har stöttat varandra och funnits där både som kollegor och vänner, tillägger Caroline. 

 

I december görs den sista klippningen och i januari är det dags för de att städa ut lokalen. Vännerna och kollegorna väljer nu att gå skilda vägar och startar både upp eget på var sitt håll, något som känns roligt och sorgligt på samma gång.

– Jag hade inte velat vara utan det här i mitt liv, det är en livsresa och man har utvecklats. Det känns både bra och dåligt, men mest bra för man behöver förändra saker i livet, förklarar Katarina.

–  Vi har inte kunnat prata om det så jättemycket för vi tycker att det känns jobbigt eftersom att vi alltid haft det väldigt bra tillsammans. Jag har alltid känt att varje morgon när man har satt nyckeln i låset har jag kommit hem. Jag har alltid mått väldigt bra här så det känns lite jobbigt, säger Caroline och torkar bort en tår.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa