Därför har rondellen grävts upp

undefined

De gamla vattenledningarna på Slottsvägen byts nu ut. Arbetet kommer pågå i ungefär tre veckor och kan komma att påverka trafiken.

Finspångs kommun 17 september 2019 14:00

Just nu kan man se att en del av rondellen vid korsningen Slottsvägen och Östermalmsvägen är uppgrävd. Det är Finspångs Tekniska som grävt upp marken för att byta ut vattenledningarna. 

– Vi har grävt och förberett ett arbete som kommer påbörjas, säger Mikael Andersson, vd, Finspångs Tekniska. 

 

Det som kommer att göras är att nya rör ska placeras i de gamla befintliga rören, vilket gör att Slottsvägen inte kommer att behöva grävas upp. I stället grävs det hål på planerade platser där de nya rören kommer att skjutas ner i de gamla. Sammanlagt har Finspångs Tekniska grävt upp fyra hål på Slottsvägen. Dessa är planerade att räcka för arbetet med de nya vattenledningarna. 

– Arbetet skulle ha varit mer omfattande om vi hade bytt ut hela ledningen, så vi gör på ett enklare sätt nu. Vi gör det för att störa så lite som möjligt, säger Mikael Andersson.

Arbetet kommer att pågå i ungefär tre veckor och sedan ska marken återställas. Trafiken på Slottsvägen kan komma att påverkas under arbetets gång, men inte alltför mycket, förklarar Mikael Andersson.

 

– Det kommer säkert kunna påverka trafiken periodvis på Slottsvägen, men betydligt mindre än om vi grävde upp gatan.

 Arbetet med att byta ut de befintliga vattenledningarna är för att säkerställa att de håller den kvalité som de bör ha.

– Vi har som överallt annars i Sverige ganska gamla ledningar och det finns ett stort behov av underhåll, säger Mikael Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa