Nytt larm om villabrand – från samma ställe som tidigare i dag

Grannen såg rökutveckling från villan och slog larm. När räddningstjänsten kom fram brann det i köket och hade snart spridit sig till övervåningen via väggen.

Finspångs kommun2024-09-21 14:06

Vid 14-tiden på lördagen larmades SOS Alarm om en brand i en villa nordväst om Grytgöl, nära länsgränsen.  En granne hade sett rökutveckling från byggnad och slagit larm. När räddningstjänsten kom fram brann det i villan. Branden ska ha börjat i köket och sedan spridit sig via en vägg till övervåningen. Två stationer från räddningstjänsten fanns på plats för släckningsarbetet. 

– Vi har branden under kontroll. Vi är kvar och letar efter glödbränder mellan våning ett och två. Det var lite svett på väggen så vi vill se att det inte ligger något bakom, säger Ulf Asplund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten vid 15.30-tiden på lördagseftermiddagen. 

Martin Eriksson som är vakthavande befäl på räddningstjänsten uppger att ägarna till villan inte var hemma när branden startade.

– Men en hund omkom i branden, säger han.

Ulf Asplund bekräftar att ingen människa ska ha kommit till skada i branden och att ambulansen kunde lämna utan patient.. 

Polisen hade inte varit på plats vid den eldhärjade villan när vi pratade med dem vid 17-tiden. 

–  Vi har haft en dialog med räddningstjänsten, men man har inte kunnat fastställa orsaken än, sade polisens vakthavande befäl Erik Creutz då.

Vid 19.40-tiden kom ytterligare ett larm från platsen. 

– Det har börjat ryka från en vägg. Så vi åker dit igen, så får vi se hur mycket vi behöver göra, säger Martin Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!