200 förare körde årets Mopperally

Gamla mopeder och deltagare från många olika platser. Cirka 200 förare deltog i Mopperallyt i Grytgöl.

Mopperallyt i Grytgöl lockar alltid många förare. I år deltog cirka 200 moppeförare. Så här såg det ut vid fjolårets start vid Björkliden.

Mopperallyt i Grytgöl lockar alltid många förare. I år deltog cirka 200 moppeförare. Så här såg det ut vid fjolårets start vid Björkliden.

Foto: Magnus Johansson

Finspångs kommun2019-09-09 13:30

För 17:e året i rad arrangerades Mopperallyt i Grytgöl i lördags. Mängder av mopeder, av alla möjliga slag, stod uppställda i långa rader före starten vid Björkliden.

– Det är alla möjliga varianter av mopeder, även gamla remdrivna historier. De flesta är över 20 år gamla, det brukar inte vara några moderna EU-mopeder i vårt rally, säger Göran Gustafson, ordförande i Grytgöls IK.

Han berättar att ungefär 200 förare kom till start, vilket är något färre än föregående år.

– Ett par från Dalarna deltog i loppet och de berättade om det i lördagens "Ring så spelar vi" på morgonen. Sedan träffade jag några från Söderköping som hade hört radioinslaget och valde att delta i mopperallyt. Det var en kul grej att det spred sig via radion, säger Göran Gustafson.

Förutom rallyt anordnades även bakluckeloppis på Björkliden. Ett 25-tal medlemmar från arrangörsklubben Grytgöls IK hjälpte till under helgen.

– Vi är nöjda med arrangemanget. Regnet som kom på morgonen skrämde bort lite publik, men det var uppehåll senare, så de flesta av moppeförarna klarade sig undan regnet.

Många av moppeförarna har som tradition att delta i rallyt i Grytgöl, i början av september, varje år.

– Vi har deltagare i blandade åldrar som kommer från många olika platser, både från Östergötland och andra län. Det är roligt att det är många par, både herr och fru, som är med. Vi kör nästa år igen. I Grytgöl håller vi fast i våra traditioner, konstaterar Göran Gustafson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!