Knivskärningen ägde rum i korsningen mellan Bergslagsvägen och Lasarettsvägen den 30 november. En man blev då knivskuren i benet. Det finns inga vittnen till själva knivskärningen. Vid fredagens häktningsförhandling framkom dock att flera vittnen sett de båda männen tillsammans. Vittnena har därefter sett dem lämna platsen. 46-åringen på en cykel, den andre mannen linkande och kraftigt blödande från benet. Offret har också pekat ut 46-åringen som gärningsman. Denne har vägrat att medverka i polisutredningen.

Angrep vårdare
46-åringen häktades som misstänkt för grov misshandel efter knivskärningen. Mannen är sedan i tisdags också misstänkt för hot och våld mot tjänsteman. Detta efter ett angrepp mot en vårdare i häktet på Stockholmsvägen i Norrköping.

Vårdaren skulle lugna ner 46-åringen, som uppträtt krävande och obalanserat mot annan häktespersonal. Vårdaren, som samtalat med mannen i dörröppningen till häktescellen, har berättat att 46-åringen plötsligt "studsat upp" och sagt "jag ska ta dig din jävel". När vårdaren knuffade bort den aggressive 46-åringen fick han ett knytnävsslag över munnen så det uppstod en sårskada.

Förnekar brott
Efter våldsutbrottet överfördes 46-åringen till häktet i Huddinge.

Han vägrade att därifrån delta i fredagens häktningsförhandling via videolänk och fick därför transporteras till Norrköping. Väl på plats i tingsrätten förnekade mannen brott. I övrigt ville han inte yttra sig.

- Jag har ingenting att säga.

46-åringen har sedan 1992 samlat på sig 44 avsnitt i belastningsregistret och är välkänd av polisen i Finspång. Han dömdes nyligen till tre månaders fängelse och skyddstillsyn för diverse brott. Efter den domen fördes mannen från häktet direkt till ett behandlingshem för att få vård för sitt missbruk, där stannade han något dygn och smet sedan. Domen är överklagad av både 46-åringen och åklagaren.

Åtal för de nya brotten ska vara väckt den 13 januari 2012. Häktningsdomaren fann bland annat att det finns risk att 46-åringen på fri fot fortsätter begå brott.

Ingemar Norgren