Mannen, som förekommer under 44 avsnitt i belastningsregistret, är ökänd bland butiksanställda i Finspång. Inte minst sedan han uträttade sina naturbehov på golvet i en affär.

Ambuland till ViN
Den 30 november högg han vid Lasarettsvägen en kniv rätt genom underbenet på en 38-årig bekant. Denne lyckades ta sig till det närbelägna lasarettet för vård. Skadorna var dock så allvarliga att han fick köras i ambulans till Vrinnevisjukhuset i Norrköping. En rättsläkare bedömde senare knivhugget som "potentiellt livshotande". 38-åringen sitter för övrigt nu själv häktad som misstänkt för grov misshandel av en 41-årig man.

Var inte på brottsplatsen
46-åringen nekade vid rättegången till att ha befunnit sig på brottsplatsen när 38-åringen knivskars. I övrigt ville han inte uttala sig om händelsen. Han pekades dock ut av 38-åringen, ett utpekande som stöddes av vittnesuppgifter.

Misshandlade vårdare
Mannen fälls även för att den 27 december förra året ha hotat och misshandlat en vårdare i häktet på Stockholmsvägen.

Han döms till två års fängelse för grov misshandel och hot och våld mot tjänsteman. 46-åringen frigavs i juli förra året villkorligt från ett åtta månader långt fängelsestraff för en rad olika brott. Han hade då en strafftid på tre månader och 16 dagar kvar att avtjäna. Hela den villkorligt medgivna friheten förverkas.

Den knivhuggne bekanten tilldöms 28 700 kronor i skadestånd. 46-åringen ska sitta kvar i häkte till dess domen vunnit laga kraft.