Han är årets ungdomsledare

Han prisas för sitt mångåriga ledarskap inom Faik. Jesper Forsberg har utsetts till årets ungdomsledare av Lions.

14 april 2019 21:58

Priset delades ut av Lions Club Finspång för 45:e gången. Förutom stipendiet på 15 000 kronor fick vinnaren en miniatyrkopia av Finspångskanonen.

– Jesper får priset för att han i många år verkat som ledare i Faik, både inom fotbollen, men framförallt inom bandyn. Han är en stor pådrivare till en bra ungdomsverksamhet, säger Björn Andersson, ordförande i Lions stipendiekommitté.

Projektet Skridskotisdag lyfts fram, där Faik bandy ansvarar för upp till 400 barn mellan sex och 12 år, med lek på is och möjlighet att lära sig åka skridskor.

– Det är en stor samhällstjänst där många barn kommit i rörelse med stor glädje, påpekar Björn Andersson.

Jesper Forsberg var tacksam över utmärkelsen.

– Jättesmickrande, samtidigt som jag blev lite överraskad. Jag började som ledare 1997, förutom några års uppehåll har jag varit aktiv i alla år, säger han.

Jesper har varit med om att starta upp flickbandyn som är på stark frammarsch.

– Jag skulle gärna se ett tjejlag i seriespel. Det har aldrig funnits i Faik, bara i Lotorps regi, säger Björn Andersson.

– Vi är snubblande nära. Vi har elva tjejer i elvaårsåldern, som åker runt på cuper och sammandrag. Om fyra år är de 15 år, då kan vi ha ett damlag. Är stolt över att vi totalt har över 90 aktiva ungdomar i bandyklubben, betonar Jesper Forsberg.

Lions har delat ut priset sedan 1974. Tanken är att vinstsumman inte ska gå in i klubben, utan till vinnaren som belöning för osjälviska insatser.

– Det kommer bli något roligt tillsammans med familjen, typ en resa, konstaterar Jesper Forsberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Johansson