På lördag, den 17 augusti, anordnas ännu en upplaga av traditionstyngda Flergrensstafetten i Grytgöl. Tävlingen startades i den lilla orten redan 1967. Initiativtagarna Bertil Elofsson, Uno Samuelsson och Christer Hellqvist ansvarade för arrangemanget under många år.

Lagen består av deltagare som tävlar i flera olika grenar vid Dammen i Grytgöl. Några dagar före tävlingen var tio seniorlag och fyra ungdomslag anmälda.

Under alla år har startskottet för tävlingen alltid varit på lördagsförmiddagen.

– Men i år gör vi ett test och börjar på eftermiddagen istället. Efter tävlingen blir det "after race" på Björkliden, där vi samlas, äter och har trevligt under kvällen. Sedan kommer vi utvärdera vad deltagarna tyckte om förändringen, säger Michael Einarsson i arrangerande Grytgöls IK.

Luftgevärsskytte, kanot, löpning, cykling och simning står på programmet för utövarna. I ungdomsklassen ingår inte kanotgrenen.

Grytgöls IK brukar vara framgångsrika i seniorklassen.

– Team Barketorp är en annan aspirant på segern. I mixedklassen kan Team Herbert och ett Ljusfallshammarslag vara aspiranter på att ta hem klassen, säger Michael Einarsson.

Jörgen Carlsson är tävlingsledare under lördagens arrangemang.

– Vi hoppas på bra väder för publiken som kommer. Det är en familjär tillställning som brukar locka ett par hundra åskådare, konstaterar Michael Einarsson.