Vd:n: "Kanske får vi slussa kunderna in och ut"

Coop Viberga och dess olika butiker i gallerian har cirka 14 000 besökare i veckan. De hårdare reglerna kring covid-19 gör att verksamheten måste göras ännu säkrare.

"Vi kanske får slussa in folk, 50 kunder till Stora Coop och 50 kunder in till övriga butiker", säger vd:n Anders Svensson.

"Vi kanske får slussa in folk, 50 kunder till Stora Coop och 50 kunder in till övriga butiker", säger vd:n Anders Svensson.

Foto: Magnus Johansson

Finspång2020-10-29 17:34

– Jag har precis kallat personalen till ett extramöte i morgon bitti på grund av det nya läget, säger Anders Svensson, vd Coop Finspång, på torsdagseftermiddagen.

De nya riktlinjerna innebär bland annat att allmänheten avråds från att besöka gallerior och butiker.

– Vår upplevelse är att fler och fler personer besöker oss fysiskt, det verkar inte som att folk orkar hålla den sociala distanseringen. Vår näthandel gick upp drastiskt från och med mars, men är nu nästan tillbaka på nivåer som vi hade innan pandemin startade. 

Hur tänker ni arbeta för att minska risken för smittspridning?

– Vi kommer att marknadsföra möjligheten att handla över nätet ännu mer. Men vi kanske får slussa in folk, 50 kunder till Stora Coop och 50 kunder in till övriga butiker. En variant är att separera in- och utgångarna. Sedan ska man komma ihåg att vi har väldigt stora ytor att röra oss på, förklarar Anders Svensson.

Finns det något mer ni kan göra?

– Vi får nog vara tuffare vid vissa avdelningar när det behövs. Är det mycket folk vid frukt- och gröntavdelningen så måste personalen vara mer tydliga och säga till att be folk gå vidare i butiken. Vi kommer också att titta över öppettiderna. Att Bergslagshallen varit öppen från klockan sex på morgonen har slagit väl ut.

Hur arbetar de övriga butikerna i gallerian som hyr av er?

– Där är det ju sällan någon rusning på samma sätt som i matbutiken, säger Anders Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!