Var du på plats på söndagens jätteauktion i Grytgöl?

Under söndagen var det dags för den årliga auktionen. Runt 1500 personer förväntades vara på plats på Björkliden för att fynda under dagen. Vi fanns på plats och minglade bland besökare.

Stefan Hjelte tar emot bud på en spegel.

Stefan Hjelte tar emot bud på en spegel.

Foto: Samuel Sääf

Finspång2024-07-07 10:00

Många trotsade det blåsiga vädret för att vara på plats när familjen Hjelte höll sin årliga auktion på Björklidens IP i Grytgöl. Samtliga med förhoppning av att kunna lämna med känslan av att ha hittat riktigt bra fynd. En av dem som fick uppleva den känslan var Torbjörn Bonnevier som budade hem en cykel från 1939. 

– En sån här grej är egentligen ovärderlig, och 900 kronor ger inte så mycket idag. Nu har jag fått en cykel från innan andra världskriget. Det är ju kulturhistoria om inte annat, säger han. 

undefined
Torbjörn Bonnevier kände igen den fyrkantiga pakethållaren och visste att cykeln var från 30-talet.

Vissa köpte enstaka saker medan andra handlade desto mer. Familjen Ekström åkte därifrån med mycket nya prylar, viktigast av allt nya barbiedockor tycker döttrarna Vera och Maja Ekström som tyckte det var kul med auktion. 

– Jag tycker att det var roligt att man fick ha tålamod och vänta på barnsakerna som kom nästan sist, säger Maja Ekström.

undefined
Familjen Ekström var på auktionen förra året och tyckte att det var så roligt att de ville komma tillbaka.

Göran Hjelte tycker att årets auktion blev väldigt lyckad och ser redan fram emot nästa år.

– Jag är supernöjd, det har funkat väldigt bra, vi är så samspelta i familjen nu också så det flöt på bra. Sen är man ju lite matt i pälsen idag, men det får man ta. Nu gäller det bara att ladda om batterierna inför nästa år, säger Göran Hjelte som tillsammans med familjen arrangerar auktionen. 

undefined
”Det ska bli kul att se om det är som på TV, att det blir lite hetsigt”, säger Albin Maxe Hedkrok som var där med Casper Nilsson och Jessica Carlsson.
undefined
”För min personliga del är det sällan jag köper något, utan det är mest för att träffa folk. Jag träffar personer jag inte sett på över ett år, som kommer från andra ställen”, säger John Nielsen.
undefined
Per Carlsson, 92, grundade familjetraditionen. ”Jag trodde inte ens att jag skulle kunna vara med idag, så det ska bli kul", säger han.

Auktionen 2025 kommer att hållas den 6 juli.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!