Eftersom restaurangen och hotellet ligger i direkt anslutning till Finspångs Slott är det lätt att tro att de båda flyglarna hänger ihop med slottet och verksamheten som drivs där.
– Det är Siemens Energy som äger fastigheterna och företaget ISS, som driver konferens- och hotellverksamheten samt restaurangen som jag är platschef för, förklarar Johannes Andersson.
Det var i början av 2023 som Johannes tog över som platschef. Tina Felix, 45, började under samma period och är restaurangchef för verksamheten.
– Vi försöker utveckla det vi vill göra i lagom takt. Restaurangen var stängd under en period av pandemin och pandemin påverkade även hotellverksamheten, men nu är vi redo att utveckla konceptet, säger Tina.
Johannes drev under många år restaurang Asken i Norrköping.
– Jag kände att jag var färdig med det och ville göra något nytt. Jag hade ingen anknytning till Finspång när jag tackade ja till det här jobbet. Men jag har upptäckt vilken gemenskap och driv det finns att få till olika saker när det gäller näringslivsfrågor, förklarar han och fortsätter:
– Sedan är det en sådan fantastisk omgivning här. Hela slottsområdet är som ett guldägg som väntas på att öppnas upp ännu mer.
Tina, som bor med familj i Linköping, har också fått bra vibbar från 0122-området.
– Det handlar först och främst inte om att företag i samma bransch konkurrerar med varandra i Finspång, utan mer om samarbeten, säger hon.
Hur tänker ni satsa framåt för att locka fler gäster till hotellet och restaurangen?
– När det gäller restaurangen har vi lunchservering för allmänheten redan nu och vi tänker öppna vår uteservering i sommar. Att ha mer öppet i sommar är huvudmålet och som vi tror ska locka fler gäster, säger Tina.
– Vi kommer satsa på fler events, till exempel musikquiz och en höstmarknad. Julbord hade vi redan förra året och det kommer vi satsa ännu mer på i år. På sikt vore det perfekt att anordna bröllop här, det finns ett kapell i slottet, hotell och restaurang har vi. Konferensdelen är också viktig för oss, berättar Johannes.
Hotellet består av 20 rum med 29 bäddar.
– Vi har en bra beläggning i veckorna, men behöver få fler besökare på helgerna. Vi har en grej på gång med golfklubben där spelarna bor och äter hos oss i höst under två helger, säger Johannes.
Vad är de största utmaningarna framåt?
– Vi kommer att göra mycket mer för att vara synbara, men det är också det som är utmaningen att göra bra saker för att locka hit både Finspångare och mer folk utifrån, säger Johannes.
– Att marknadsföra oss både i och utanför Finspång är viktigt. Många ser slottet, men vet inte så mycket om oss, eller att vi ens finns, säger Tina Felix.
I den nya satsningen finns kökschefen Patrik Löfgren som anställdes i augusti förra året.
– Jag tyckte det var spännande att få möjligheten att få göra allting som jag vill göra. Jag kör frukost, lunch och kvällsbeställningar, bestämmer hur menyn ska se ut plus bakningen, säger den 37-årige Finspångsbon när han förbereder dagens lunch.
Totalt har Johannes Andersson ansvaret över tolv anställda, där även Siemens Energys egen personalrestaurang Energikällan och kaféet Dalen ingår.
– Vi ska precis i dagarna anställa en person till, så snart är vi 13 anställda, säger han.