Flera bilar skadade i fordonsbrand i Finspång

Natten mot måndagen larmade SOS Alarm om branden på parkeringen. "Jag var på väg till toa från sovrummet och såg att det var ljust i köket och tittade ut genom fönstret", säger en av bilägarna som NT har varit i kontakt med.

Tre bilar brann på parkering i Finspång under natten.

Tre bilar brann på parkering i Finspång under natten.

Foto: Rikard W Larsson

Finspång2024-09-16 07:56

Tre bilar totalförstördes i en misstänkt anlagd brand trots att räddningstjänsten var på plats inom loppet av några minuter efter larmet vid 02 på måndagen. 

– I nuläget vet varken polis eller räddningstjänst om brandorsaken eller om branden var anlagd. Men det är förstås mycket ovanligt att bilar självantänder, förklarar Daniel Svanér, yttre befäl vid räddningstjänsten i Finspång, på måndagsmorgonen.

Kombinationen av en snabb insats på plats och mängden vatten gjorde att brandmännen kunde rädda tre personbilar från lågorna.

– En brandbil släckte bränderna, den andra inriktade sig på att skydda fordonen som stod parkerade mot bilarna som brann, säger han.

En man passerade förbi brandplatsen på väg till jobbet på måndagsmorgonen! Han var upprörd över utvecklingen i området.

– Så här var aldrig förr på Kapellvägen. Då var det lugnt. Jag vet inte vad som har hänt på senare tid, utbrister han

undefined
Flera bilar stacks i brand i Finspång under natten mot måndagen.

NT pratade med en av ägarna till de förstörda bilarna strax före lunch.

– Bilen har varit utlånad, gått sönder, reparerats och var nu lagad för 15 000 kronor. Och så händer det här. Det är förfärligt, säger ägaren.

Längre än så blev inte samtalet då bilägaren behövde ha kontakt med polis och försäkringsbolag om vad som hänt.

En av de drabbade bilägarna är en 20-åring som bor i huset bredvid den aktuella parkeringen där tre bilar fattade eld.

– Jag var på väg till toa från sovrummet och såg att det var ljust i köket och tittade ut genom fönstret. Just då brann den mellersta bilen, säger han och fortsätter:

– Jag ringde 112 direkt och gick ut. Då hade även min bil och en bil till börjat brinna. Det fanns ingenting att göra. Räddningstjänsten var snabbt på plats och släckte det hela.

undefined
Flera fordon brann på parkeringen.

Hur känns det nu?

– Nu känns det ändå lite bättre. I natt var det mycket värre. Jag brukar alltid parkera på andra sidan gatan, men i går när jag kom hem fanns det en plats. Typiskt! Jag som aldrig brukar parkera där.

Påverkar det som hänt din vardag?

– Både och. Jag kommer till mitt jobb utan bil. Men jag hade tänkt åka på en långresa till helgen, det är bara att ställa in, berättar 20-åringen.

Polisen hade på måndagen ingen misstänkt för brotten som rubriceras som skadegörelse genom brand.

Finspång har tidigare i år haft bilbränder på Dunderbacken, Kapellvägen, Kalkugnsvägen och vid Lillsjöbäckens parkering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!