Den 36-årige småbarnspappan ser lättad och glad ut på en och samma gång.
– Äntligen! Det har varit en lång och kämpig process innan vi fick klart med det sista och kunde öppna, berättar Sultan Almuhsen.
2014 flydde Sultan från hemstaden Homs i västra Syrien till Sverige.
– Kriget var hemskt och jag ville inte delta, men jag hade blivit tvungen om jag stannat kvar. Först kom jag till Hävla här i Finspångs kommun, berättar han.
Sultan blev också placerad i den lilla orten Veda i Västernorrlands län, innan han fick uppehållstillstånd och kunde flytta till Norrköping.
– I Veda bor det cirka 50 personer, där var det en härlig sammanhållning. Det är därför jag döpt stället till Veda pizzeria & konditori. En hyllning till orten, där jag först kände mig välkommen på riktigt i Sverige.
Varför satsar du på den något ovanliga kombinationen pizzeria och konditori?
– Jag arbetade som konditor i Syrien och ville göra samma sak i Sverige. Jag bakar allting här i köket och vill erbjuda pizza och syrianska rätter som shawarma och manakish.
Vad är shawarma och manakish?
– Shawarma liknar kebab. Skurna bitar av kyckling som roterar och grillas samtidigt. Köttet kryddar jag på ett speciellt sätt och bakar ett bröd till det. Manakish är en slags pizza med olika fyllningar. Även bakelserna och tårtorna är bakade med inspiration från mitt hemland, förklarar Sultan.
Hur kommer det sig att du satsar på ditt koncept i Finspång?
– De här lokalerna var tomma och jag kände att det skulle bli perfekt att satsa här. Det är ett bra läge, nära till vårdcentrum och nära till mycket annat i centrum. Det är mycket folk i rörelse.
En "perfekt" känsla som Sultan kände var så stor att hans familj med hustrun Iman Mohammad Kawarit flyttade till en lägenhet ovanför den nya rörelsen i januari i år, där de nu bor med sonen Elias, två år och dottern Alia, ett år.
– Tanken var att öppna här redan för ett år sedan, men jag kunde inte regelverket och sökte inte bygglov. Eftersom fastigheten är K-märkt blev det en del extra krångel. Men efter mycket jobb av mig och arkitekten jag anlitade, blev allting till slut godkänt av kommunen och fastighetsägaren.
Totalt arbetar tre personer på Veda pizzeria & konditori. Målsättningen är hög.
– Går det bra kommer jag att utöka här i Finspång och kanske också i andra kommuner, säger Sultan Almuhsen.