Många ville Finnas i Finspång

85-åriga Henriette Thorstensson tänkte ägna mässan Finns i Finspång ett par timmar på fredagseftermiddagen. Hon hade prickat för många utställare hon tänkte besöka.

Finspångs kommun hade många på plats när tio verksamhetsgrenar skulle presenteras. Till det kom egna montrar för kommunala företag och skolor.

Finspångs kommun hade många på plats när tio verksamhetsgrenar skulle presenteras. Till det kom egna montrar för kommunala företag och skolor.

Foto: Börje Gavér

Finspång2018-10-05 19:52

Hon har bott 40 år i Stockholm och 40 i Kolmården, men sökte sig för fyra år sedan till barn och barnbarn i bruksorten. Hon trivs bra i Finspång.

– Det bästa är servicelinjen, att man bara kan beställa skjuts och så kommer den utanför dörren. Det är öppna och bra människor i Finspång, men det är synd att centrum tunnas ut.

Det är Henriette och alla övriga Finspångsbor som mässan riktar sig till i första hand berättar mässgeneralen och initiativtagaren Andreas Ramlöv.

– Finspångsborna ska kunna komma hit och klappa sig själva på axeln och känna hur bra Finspång är.

– Det här är en mötesplats för företag, föreningar, kommun och andra. De kan komma hit och visa upp för Finspångsborna vad orten har att erbjuda.

2010 hölls den första Finspångsmässan. Då hade Finspångsdagarna tagit paus och Andreas Ramlöv och hans företag Total Media & Reklam in i bilden. Nu har man över tio samarbetspartners med och samlades för fjärde gången. Nu redan på fredagseftermiddagen.

– Det är en bred uppslutning i Finspång för mässan.

Men de som ännu inte upptäckt Finspångs fördelar?

– Det är den sekundära gruppen. För dem vill visa vad Finspång har att erbjuda. Marknadsföringsmässigt når vi dem via digitala medier.

En enkät när folk lämnar mässan ger en vink om hur många som kommer utifrån respektive Finspång. Och hur nöjda de är.

Andreas Ramlöv hoppades att det skulle komma cirka 500 besökare första dagen. Frågan är om det räcker att dubbla den siffran, det var fullt med folk.

På scenen stod TV-kändisen Rickard Olsson för pratet och invigningen förrättades av kommunalrådet Ulrika Jeansson (S). Hon kunde konstatera att det är allt fler som vill finnas i Finspång. Kommunen har ökat nästan 200 personer under året.

86 utställare fanns att besöka. Störst och flest var Finspångs kommun som hade en stor monter och flera små. Det fanns tio verksamhetsgrenar på plats plus företag och skolor.

– Det är viktigt att synas och visa vad vi har att erbjuda Finspångsborna, förklarade kommunikatör Tina Maurtizell.

Under fredagen medverkade två föredragshållare, Paulo Roberto, som först pratade för alla utställare och sedan pratade kost och träning med mässpubliken. Men först ut var trädgårdsmästaren och konstnären Linda Schilén, känd från TV4.

Fler kommer under lördagen som avslutas med en stor galakväll då Årets Nyföretagare och många andra "Årets" ska koras.

Henriette Thorstensson, Finspång, hade prickat för många utställare när hon besökte Finns i Finspång.
Henriette Thorstensson, Finspång, hade prickat för många utställare när hon besökte Finns i Finspång.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om