25-årig man döms till utvisning efter misshandel av kvinna

Mannen misshandlade kvinnan vid två tillfällen i hennes hem. Nu döms han till fängelse och utvisning. "Många slag kommer i huvudet och på armarna för att jag försöker skydda mig", har kvinnan uppgett i förhör.

En 25-årig man döms till fängelse och utvisning sedan han misshandlat en kvinna vid två tillfällen.

En 25-årig man döms till fängelse och utvisning sedan han misshandlat en kvinna vid två tillfällen.

Foto: Calle Slättengren

Finspång2024-06-22 22:00

En 25-årig man har dömts för två fall av misshandel, olaga hot samt fem fall av överträdelse av kontaktförbud. Samtliga brott har skett i Finspång, och varit riktade mot den kvinna han varit tillsammans med.

Av tingsrättens dom framgår att kvinnan höll på att städa i köket en dag i november 2021. 25-åringen ska då ha kommit ut i köket och satt på en kastrull med choklad på spisen. När kvinnan såg att det kokade över ropade hon på mannen, som hade lämnat köket.

Han blev då mycket arg och bråk uppstod. Kastrullen med varm choklad kastade han i riktning mot kvinnan och knuffade sedan omkull henne. När hon låg på golvet fick hon ta emot flera sparkar på sin rygg och sina armar.

– Jag försöker skydda mig med armarna och liksom hålla upp dem över huvudet. Han fortsätter slå, många slag kommer i huvudet och på armarna för att jag försöker skydda mig, ansiktet och så där, har kvinnan sagt i förhör.

25-åringen ska även, enligt kvinnan, sagt att hon skulle vara försiktig och inte utmana ödet och att han skulle döda henne.

Efter en stund slutade 25-åringen att misshandla kvinnan och hon tog då sin hund och gick iväg. När hon kom tillbaka en stund senare möttes hon av mannen som kom emot henne med en stor kniv. Han frågade, har kvinnan förklarat, om hon var beredd att dö. Hon flydde ut genom dörren och mannen sprang efter i trapphuset, men stannade vid husets entrédörr.

Tre dagar innan denna händelse ska 25-åringen också ha misshandlat kvinnan i hemmet. Vid det tillfället ska kvinnan ha varit och handlat bröd i affären, och när hon kom hem och visade upp brödet tyckte 25-åringen att det var fel bröd hon köpt.

Han ska ha knuffat omkull kvinnan och även vid det tillfället ska han ha sparkat henne när hon låg ner på golvet.

25-åringen förnekar brott. Han säger att kvinnans berättelser inte är sanna och att de enbart har grälat.

25-åringen har, enligt rätten, också gjort sig skyldig till överträdelse av kontaktförbud, då han kontaktat kvinnan via sms och ringt på hemma hos henne, trots att han inte haft rätt att göra det. Mannen har uppgett att han inte visste vad ett kontaktförbud innebar. När han var och ringde på var det för att hämta sina saker.

Mannen döms till sex månaders fängelse och utvisning. Han får, enligt det beslutet, inte återvända till Sverige förrän på sommaren 2029.

Karta: Norrköpings tingsrätt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!