Magert byte efter inbrott på kontor

Under onsdagens morgon upptäcktes ett inbrott på Skäggebyvägen. "De gjorde sig mycket besvär för ett litet byte", säger Lars Johansson enhetschef på kommunens transportenhet.

Kommunens transportenhet drabbades under natten till onsdagen av ett inbrott.

Kommunens transportenhet drabbades under natten till onsdagen av ett inbrott.

Foto: Mikael Grip

Finspång2021-02-03 18:00

Strax innan klockan 06 på onsdagen fick polisen ett samtal om ett inbrott i kontorslokaler på Skäggebyvägen i Finspång. Inbrottet ska ha skett någon gång under natten och tjuven eller tjuvarna har brutit upp ett kassaskåp på platsen. 

– De klippte upp hål i staketet och bröt upp en dörr för att komma in. Sedan har de brutit upp ett kassaskåp, där vi hade en växelkassa. De kom över cirka 200 kronor. Men de har förstört för mycket mer än så, berättar Lars Johansson.

Bland annat har åtta låsta dörrar till kontor och lokaler brutits upp. 

– Det blir stora kostnader för att iordningställa allting de har förstört. Det känns meningslöst. Vi förvarar aldrig något av större värde här, konstaterar Lars Johansson.

Har inbrottet påverkat dagens arbete?

– Nej, våra fordon är helt orörda. Även datorer och telefoner finns kvar, vilket förstås känns bra. De verkar ha varit fokuserade på kontanter. Vi har kunnat arbeta som vanligt.

Har ni någon form av övervakning på fastigheten?

– Nej, men det är kanske något vi behöver fundera på, säger Lars Johansson.

En utredning om stöld genom inbrott är påbörjad och en brottsplatsundersökning har gjorts. 

– Jag vet inte vad den gav ännu. Det var en polispatrull från Norrköping som genomförde den. Vi tar ärendet vidare när det kommer till oss, säger Rikard Åslund, vid polisen i Finspång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!