Lekparken i Finspång har skapat en diskussion

Lekparken i Vibjörnsparken i Finspång har skapat frustration i en Facebook-grupp. Diskussionerna har handlat om varför lekparkens djurfigurer i trä är sönder, och hur det gått till. Finspångs kommun ska nu titta på problemet.

Lekparken i Vibjörnsparken har diskuterats i en Facebook-tråd.

Lekparken i Vibjörnsparken har diskuterats i en Facebook-tråd.

Foto: Hedda Jarhall

Finspång2024-06-29 13:00

"Vad är det för fel i huvudet på folk? Varför förstöra?"

Så startar diskussionen om Vibjörnsparkens djurfigurer.

I samma tråd på Facebook förs diskussionen vidare om det är skadegörelse eller barn som har lekt på dem, som är orsak till varför delar av träet har lossnat på figurerna. Oavsett verkar alla överens om att Finspångs kommun borde överväga att ta bort figurerna.

undefined
Träfiguren som ska föreställa en igelkott verkar ha gått sönder när ett barn lekte på den.
undefined
Djurfigurerna i Vibjörnsparken är felanmälda till Finspångs kommun.
undefined
Lekparkens trädel har diskuterats på Facebook.
undefined
"Det är lite synd att de är trasiga. Man skulle kunna försöka få bort de vassa kanterna", säger Marcus Bjernman som besökte Vibjörnsparken tillsammans med sin dotter.

– Det är lite synd att de är trasiga, men det är ingenting jag har funderat över. Jag tycker den här lekparken är jättefin, säger Marcus Bjernman som besökte lekparken tillsammans med sin dotter.

Han säger att figurerna skulle kunna innebära en risk för stickor. Däremot tycker han inte att figurerna behöver tas bort.

– Man skulle kunna försöka få bort de vassa kanterna, men samtidigt går det inte att helt undvika att barn skadas i en lekpark.

– Om det är skadegörelse är det däremot supertråkigt. Det är väldigt onödigt att ha sönder saker som drabbar barn.

undefined
Det förstörda trädjuret har väckt känslor hos Finspångsbor.
undefined
"Utgör de här djuren en risk kommer vi att ta bort dem", säger Matilda Hagstam, naturvårdssamordnare i Finspångs kommun.

Matilda Hagstam, naturvårdssamordnare i Finspångs kommun, är inne på samma spår. Hon säger att kommunen alltid försöker göra lekplatser så säkra som möjligt, men att det alltid finns en risk att barn skadar sig.

– Det är jättebra att folk skickar felanmälan till oss så att vi kan kolla på om det verkar vara en säkerhetsrisk. Utgör de här djuren en risk kommer vi att ta bort dem.

– Det bästa vore om vi kan beställa nya från konstnären eller få en uppfräschning av dem, säger Matilda Hagstam.

Karta: Vibjörnsparken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!