Nu har butiken i Sonstorp öppnat: "Vi är taggade"

I påsk öppnar den obemannade livsmedelsbutiken i Sonstorp. Men ännu på skärtorsdagen återstod massor av arbete innan Louise Jardstål kunde hälsa kunderna välkomna. "Jag vill inget hellre än att det ska fungera", säger hon.

Äntligen! Louise Jardstål lastar av torsdagens första varuleverans som anlände till Sonstorp på eftermiddagen.

Äntligen! Louise Jardstål lastar av torsdagens första varuleverans som anlände till Sonstorp på eftermiddagen.

Foto: Johan Jardstål

Finspång2024-03-30 05:00
undefined
Äntligen! Louise Jardstål lastar av torsdagens första varuleverans som anlände till Sonstorp på eftermiddagen.

Utanför affären mitt i Sonstorp bearbetar grävmaskinisten utemiljön. Inne i den lilla affären på drygt 50 kvadratmeter – inklusive varulager – försöker Louise Jardstål bringa ordning i kaoset. Målsättningen är att kunna öppna verksamheten under långfredagen.

– Det är mycket som fortfarande inte är klart och behöver ordnas. Men torsdagen är lång och vi ska nog se till att allt klaffar innan vi öppnar, säger hon och skrattar med famnen full av en stor blomkruka.

undefined
Louise Jardstål öppnar nya butiken i Sonstorp på långfredagen. Men innan dess återstår mycket arbete. Hyllplanen gapade tomma i torsdags i väntan på varorna.

Louise att göra-lista var på torsdagsmorgonen lång: Kylar och frysar ska kopplas in, lås- och kassasystem ska färdigställas, skyltar ska monteras, lagerutrymmet ska snyggas till och försäljningslokalen ska städas en sista gång innan kunderna släpps in. Men framför allt väntar Louise på det beställda varusortimentet som levereras i omgångar. Planerna på färskt bröd dröjer dock till efter påsk.

undefined
Louise Jardstål hade en hektisk skärtorsdag innan alla pusselbitar föll på plats i den nya butiken.

– Läsk och godis är på gång. Speceri-varorna räknar jag att få på fredag. Sedan hoppas jag att glassboxen kommer till helgen. I första hand säljer vi godis i färdiga påsar. Lösgodis tar för mycket utrymme. Läkemedel tar vi in längre fram medan tobaken får vänta. Tobak är en dyr och krånglig process som innebär ökad stöldrisk. Men det är en bra service att erbjuda när allt häromkring är stängt på nätterna.

undefined
Utanför 24 Food-butiken snyggas utemiljön till.

Louise Jardstål gläds åt responsen hon fått att öppna den obemannade butiken igen i ny regi och med ett nytt bolaget i ryggen.

– Vi är taggade. Det inledande målet med verksamheten är att gå runt ekonomiskt och slippa behöva kasta varor som blivit för gamla. Risken för Inbrott och skadegörelse tänker jag också på ibland. Det här är mitt företag nu. Jag vill inget hellre än att det ska fungera.

Vad säger ortsborna?

– En massa positiva saker. Flera har kommit fram till mig i Finspång, berättat att de handlat tidigare i Sonstorp och de saknat butiken. Inte minst industriarbetare som slutar sent och vill handla någonting på hemvägen när allt annat är stängt i Finspång.

undefined
Det är bråda dagar och mycket arbete med det praktiska innan Louise Jardstål kan öppna ortens lilla butik igen i ny regi.

En del i butikskedjans 24 Foods säkerhetsarbete är att det är möjligt att införa personliga taggar och koder för säkrare handel.

– Det finns också ett säkerhetssystem med övervakning dygnet runt av butiken som känns tryggt, säger Louise Jardstål.

Vad hoppas du av premiärhelgen?

– Sol, bra försäljning och att folk tycker att butiken är trevlig. Mer kan jag inte begära!

undefined
Städa, sopa, städa inför premiäröppningen i påsk.
Karta: Sonstorp
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!