Grytgöls Bruk tvingas till varsel

Grytgöls Bruk känner av lågkonjunkturen. Nu bantas personalstyrkan. - Vi måste anpassa oss till efterfrågan, säger vd Lars Crispinsson.

Finspång2013-01-17 00:00

Den ekonomiska snålblåsten fortsätter. Och biter sig fast.

I Europa. I Sverige. Och i Finspång.

Sapa Profiler AB avslutade det förra året med ett varsel. Sedan dess har såväl Igelfors Bruk som Coor Management tvingats till samma sak.

Nu är det Grytgöls Bruks tur.

- Det är en anpassning till konjunkturen. Allt handlar om efterfrågan, orderingången har gått ner och då måste vi agera. Vi måste ha en personalstyrka som motsvarar det vi ska producera, säger vd Lars Crispinsson.

Drabbad fordonsindustri
Företaget tillverkar bland annat svetstråd som säljs för användning inom fordonsindustrin, en bransch som drabbats hårt i den ekonomiska krisen.

- Försäljningen av nya bilar, och framför allt lastbilar, har gått ned och det märker vi av. Det blev som allra tydligast under den andra delen av
hösten, från och med
oktober har det gått sämre.

Ni agerar snabbt?

- Det är vi tvingade att göra. Vi kan inte producera material som ingen köper, det finns ingen anledning att lägga det på lager, säger Lars Crispinsson.

Cirka fyra personer
Han vill inte uppge hur många personer varslet berör, men enligt uppgifter till NT ska det röra sig om omkring fyra personer, som kommer att lämna företaget senast i början av juni.

Kan det bli aktuellt med fler varsel?

- Det är ingenting jag vill spekulera kring. Fortsätter konjunkturen på samma sätt kan det förstås bli så, men jag hoppas och tror på en vändning. Men när den kommer är omöjligt att svara på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om