Efter beskedet: Simhallen stängs – men gymmen kör på

Medley stängde på fredagsförmiddagen simhallsdelen efter beslut av kommunen. Men gymmen i Finspång är fortfarande öppna, där anpassas verksamheten till de nya riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten.

Finspång 30 oktober 2020 13:15

Vid 11-tiden på fredagen stängdes simhallen. De tuffare restriktionerna gällande smittspridningen i Östergötland kommer direkt att märkas för många kommuninvånare. Inte minst bland alla som vill träna på gym och simma.

– Det är många som ringer och undrar vad som händer, säger Evelina Karanta, anläggningschef vid Medley i Finspång, som berättar att gymdelen på Medley dock fortfarande hålls öppen.

– Vår ledningsgrupp sitter fortfarande i möten, så jag vet faktiskt inte hur det blir med den delen. Men det går att anpassa gymdelen så det blir så säkert som möjligt ur smittskyddssynpunkt. Det gör vi redan nu, förklarar Evelina Karanta.

Medley i Finspång har cirka 1 750 medlemmar.

– Det handlar inte bara om träning. Att komma till oss är också mycket för att få den sociala samvaron och vi har många äldre medlemmar som drabbas av det här. Samtidigt måste vi få bukt med smittspridningen, säger Evelina Karanta.

 

Thomas Lundmark äger och driver Aktiv hälsocenter tillsammans med sin hustru Miriam.

– Vi är precis färdiga med att sjösätta en ny åtgärdsplan. Vi kommer att ha öppet, även fortsättningsvis. Uppmaningen till våra medlemmar är att byta om hemma och sprida ut sina träningstider tidsmässigt. Vi har fördelen att vi har öppet från fem på morgonen till klockan tre på natten, berättar Thomas Lundmark.

Har ni någon begränsning gällande antalet personer i lokalerna redan vid ytterdörren?

– Nej, eftersom vi uppmanar våra medlemmar att tänka på att träna på andra tider än vad de gör vanligtvis, så blir det inte så många personer inne på anläggningen samtidigt.

Aktiv hälsocenter, med sammanlagt cirka 1 500 medlemmar, har en hel del äldre medlemmar och många 70-plussare på sin anläggning.

– Det är mindre trängsel här än i affären där de handlar. Samtidigt tränar många av dem på förmiddagarna, så det blir heller ingen trängsel. Det är också färre medlemmar som kommer till oss och tränar i de här tiderna, det gäller speciellt de äldre. Om alla tar ansvar kan vi fortsätta ha öppet, vilket förstås är målsättningen, säger Thomas Lundmark.

 

Även gymmet God form, med 500 medlemmar, har fortsatt öppet.

– Vi följer de riktlinjer som finns, sedan är det medlemmarnas beslut om de vill komma och träna eller inte, säger ägaren Jonny Dawoud.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa