De ger sig ut på gemensam miniturné

Temat och tonerna är Duke Ellington. När Stalkören i Finspång och Söderköpings storband gör en gemensam miniturné.

Stalkören i Finspång och Söderköpings storband ska på en gemensam miniturné.

Stalkören i Finspång och Söderköpings storband ska på en gemensam miniturné.

Foto: Privat

FINSPÅNG2019-05-03 14:00

Stalkören tog upp kontakten med Söderköpings storband under förra året.

– Sedan dess har arbetet gått framåt och nu gör vi två konserter ihop med fokus på Duke Ellington. Sacred Concert är en samling verk från Duke Ellingtons senare yrkesamma liv och blev också i sin tid ett av de största jazzverken, mycket populär då den även berör den sakrala musiken, berättar Erika Malmvind, dirigent i Stalkören.

Miniturnén och konserterna framförs i Hällestad kyrka 26 maj och Sankt Laurentii kyrka i Söderköping den 2 juni. Solisten Lovisa Andersson kommer att medverka vid båda arrangemangen.

Stalkören, som sjunger alla typer av repertoar, har storband som en ny genre och utmaning.

– Det har varit en väldigt spännande resa och otrolig utveckling för kören. Vi har jobbat hårt och målinriktat och hoppas det är många som vill komma och lyssna och dela konserten med oss, säger Erika Malmvind.

Kören har sitt säte i Finspång och har varit verksam sedan 1962, då som en företagskör.

Söderköpings storband är ett aktivt band i Östergötlands norra område. Storbandet skapades 1977 på initiativ av dåvarande musikledaren i Söderköping, Hasse Nordmark.

– Arbetet har flutit på bra och vi ser fram emot samarbetet mellan storbandet och kören, kommenterar Torvald Gunnarsson, repetitör av Söderköpings storband, som under konserterna sitter i trombonstämman.

Torvald Gunnarsson har en bred musikalisk bakgrund inom många genrer, som klassisk musik, sextett, gammeldans, musikal, marschmusik, pop och storband.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om