Caroline Wiklund (MP) fick beskedet hon ville ha

Caroline Wiklund (MP) är numera en del av Grön Ungdoms förbundsstyrelse. - Det ska bli otroligt roligt, säger hon.

Arkivbild: Caroline Wiklund

Arkivbild: Caroline Wiklund

Foto:

Finspång2011-02-24 00:00

Caroline Wiklund lämnade kommunfullmäktige i Finspång i höstas som nyinvald, för att satsa helhjärtat på en framtid inom Grön Ungdom.

Vid förbundets Riksårsmöte i Norrköping i helgen fick hon beskedet hon ville ha.

-Jätteroligt. Förbundsstyrelsen är förbundets högst beslutande organ och det känns skönt att vara med i det arbetet. Det här har varit mitt mål länge, det är inom Grön Ungdom jag tror att jag kan påverka politiken allra mest.

Du hade starkt stöd redan innan Riksårsmötet i Norrköping. Var du aldrig nervös?

- Jo. Jag grät till och med. Det är inte lätt att ställa sig upp inför 230 personer och förklara vad man själv är bra på. Det är lätt att bli nervös, men det är också då det är skönt att känna stödet från de andra medlemmarna.

Stödet var starkt.

Flest röster
Caroline Wiklund fick flest antal röster av medlemmarna och tog enkelt en plats i styrelsen.

- Jag vet inte riktigt varför de tror på mig, men jag är en social och utåtriktad person. Jag hoppas att medlemmarna tycker att det är lätt att få kontakt med mig. Det är viktigt.

Vad blir din roll i förbundsstyrelsen?

- Att tillsammans med de andra utveckla förbundet och underlätta för medlemmarna. Det finns mycket att göra, Grön Ungdom är ett förbund som växer mer än någonsin. Förra våren var vi 2 000 medlemmar och redan nu är vi dubbelt så många.

- Nu gäller det att göra det lättare för medlemmarna att påverka och att samtidigt se till att vi får in nya medlemmar, så att vi kan utvecklas ännu mer, säger Caroline Wiklund.

Arkivbild: Caroline Wiklund
Arkivbild: Caroline Wiklund
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om