Caroline stänger för att öppna nytt

Efter 14 år stänger Caroline Esping, 47, butiken i centrum. Istället öppnar hon nytt hemma i villan i Lotorp. "Det känns som en riktigt bra lösning", säger hon.

Caroline Esping lyfter ner en spegel från väggen i butiken utmed Bergslagsvägen som snart kommer att stängas.

Caroline Esping lyfter ner en spegel från väggen i butiken utmed Bergslagsvägen som snart kommer att stängas.

Foto: Mikael Grip

Finspång2024-07-11 17:30

Nyheten i korthet

  • Efter 14 år stänger Caroline Esping sin butik i Finspångs centrum för att öppna nytt hemma i Lotorp.
  • Anledningen till stängningen är den tuffa konkurrensen från webbhandeln och att hon vill ha en bättre balans i livet.
  • Trots butiksstängningen kommer hon att fortsätta erbjuda skönhetsbehandlingar i sin villa i Lotorp.

Det är mixade känslor för Caroline Esping. Samtidigt som hon stänger sin butik Hälsa på, så kommer hennes företag leva vidare hemma i villan i Lotorp.

– Visst finns det en sorg i att stänga butiken. Men det håller inte att arbeta 80 timmar i veckan. Jag vill ha en bättre balans i livet och mer tid med familjen, säger Caroline när vi ses i butiken utmed Bergslagsvägen i Finspångs centrum.

undefined
"Det har varit riktigt tufft att driva butiken under pandemin och även nu när det varit inflation och folk håller mer i plånboken. Dessutom är det jag säljer i butiken väldigt konkurrensutsatt, inte minst från webbhandeln", berättar Caroline Esping.
undefined
"Visst finns det en sorg i att stänga butiken. Men det håller inte att arbeta 80 timmar i veckan. Jag vill ha en bättre balans i livet och mer tid med familjen", säger Caroline Esping.

På de 70 kvadratmeterna har Caroline, som är utbildad ekologisk hudterapeut, både haft butik med olika ekologiska varor och behandlingsrum för massage och skönhetsbehandlingar.

– Det har varit riktigt tufft att driva butiken under pandemin och även nu när det varit inflation och folk håller mer i plånboken. Dessutom är det jag säljer i butiken väldigt konkurrensutsatt, inte minst från webbhandeln, berättar hon och fortsätter:

– Att både stå i butik och samtidigt ta emot kunder för behandlingar går inte. Jag kan inte dubblera mig. Då blir det att jag står i butiken på dagtid och har behandlingar på kvällen. Det blir långa arbetsdagar.

Har du försökt sälja dina produkter på nätet?

– Nej, det går inte att slåss mot de stora giganterna som erbjuder gratis frakt och fria returer. Hur ska jag kunna göra det? Jag kan inte sälja ett läppsyl för 69 kronor och betala 40 kronor i frakt.

undefined
Nu stängs snart Hälsa på och återuppstår i annan form hemma hos Caroline Esping i Lotorp.

Butiken är snart historia, men salongen med de olika behandlingarna kommer att leva vidare hemma i villan i Lotorp.

– Det blir med egen ingång i en del av huset, där kan jag fortsätta ha mina behandlingar. Det känns som en riktigt bra lösning och det känns bra i hjärtat att jag kan fortsätta med den biten, säger Caroline som startade sitt företag 2010.

undefined
Caroline Esping har upplevt många positiva kommentarer från kunder om de 14 åren som hennes företag varit aktivt.

Hon har redan fått mycket respons från sina stamkunder.

– Det är några som till och med har kommit in och gråtit och tycker det är trist att jag ska stänga. Men de blir gladare när jag berättar att jag ska fortsätta med behandlingarna. När jag gick ut med informationen på företagets Facebook fick jag många lyckönskningar och positiva kommentarer. Det värmer förstås.

undefined
Snart är butiken Hälsa på historia på Bergslagsvägen i Finspångs centrum.

Kontraktet på lokalen går ut 31 augusti.

– Just nu försöker jag sälja inventarier och produkter. Det ska bli riktigt skönt att göra en nystart på hemmaplan och inte vara bunden av butiken, säger Caroline Esping. 

Kommer du att behålla samma namn på företaget?

– Ja, men kanske blir det Hälsa på i Lotorp, säger hon med ett leende. 

Karta: Bergslagsvägen 6
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!