Äldre man häktad misstänkt för grovt brott mot barn

En äldre man bosatt i Finspång häktades i tisdags misstänkt för grovt sexuellt övergrepp mot barn. Mannen förnekar brott, men får nu sitta häktad i väntan på att åtal väcks.

"Brottet han är misstänkt för är så allvarligt så jag vill se honom häktad i väntan på att åtal väcks", säger kammaråklagare Karin Evlinger.

"Brottet han är misstänkt för är så allvarligt så jag vill se honom häktad i väntan på att åtal väcks", säger kammaråklagare Karin Evlinger.

Foto: Thomas Möller

Finspång2024-06-28 12:50

När vi pratade med kammaråklagre Karin Evlinger i måndags var mannen i det läget anhållen. Mannen greps på midsommaraftonen på en adress i Finspång. 

– Brottet han är misstänkt för är så allvarligt så jag vill se honom häktad i väntan på att åtal väcks. Åtal ska vara väckt innan 23 juli, så nu har vi tid på oss att jobba med det här fallet, säger hon på fredagen.

undefined
Åtal ska vara väckt innan den 23 juli.

Vad händer nu i utredningen?

– Det är en del ytterligare förhör som ska hållas. Vi väntar också på svar på tekniska analyser från NFC (Nationellt forensiskt centrum).

Är mannen som är misstänkt för det här brottet dömd för liknande brott tidigare?

– Nej, det är han inte, säger Karin Evlinger.

I protokollet från häktningsförhandlingen står det att den nu häktade mannen förnekar brott och att han bestrider åklagarens häktnings- samt restriktionsyrkanden. Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar.

undefined
Norrköpings tingsrätt har beslutat att en äldre man från Finspång ska vara häktad på sannolika skäl misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn.

Norrköpings tingsrätt gick på kammaråklagares Karin Evlingers linje och begärde mannen häktad. I beslutet står bland annat "NN är på sannolika skäl misstänkt för grovt sexuellt övergrepp mot barn den 21 juni 2024. För angivet brott är inte föreskrivet lindrigare straff än fängelse i ett år och sex månader". 

Norrköpings tingsrätt beslutade också om restriktioner mot mannen, vilket innebär att han inte får ta emot besök, sända och ta emot försändelser eller stå i förbindelse med andra genom elektronisk kommunikation. Han får heller inte umgås med andra häktade personer. 

Karta: Norrköpings tingsrätt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!