Vart fjärde år arrangeras världsscoutjamboreen någonstans i världen. I år slår den sig ner i West Virginia i USA och Johanna Sjöberg och Siri Hedlund, båda 16 år, har fått möjligheten att åka dit och representera sin scoutkår NSF Finspång.

– Det ska bli jättekul, spännande och nervöst, förklarar Johanna Sjöberg.

Tjejerna kommer att vara i USA i 2,5 veckor och åker dit den 20 juli. Väl på plats kommer de att få testa på nya saker, träffa människor och scouter från andra delar av världen och framförallt växa som människor förklarar Johanna Sjöberg.

– Det finns massor med roliga aktiviteter man får testa på, säger hon.

Till världsscoutjamboreen kommer scouter från hela världen. Många från USA, Storbritannien och Sverige, men även från asiatiska länder som Japan förklarar Siri Hedlund. Båda tycker det ska bli spännande och kul att få träffa scouter från andra länder. Att få åka till USA har tjejerna sett fram emot.

– Att bara var där, träffa kompisar och känna på atmosfären. USA är ett sånt land man har på sin bucketlist att man vill besöka och det är kul att det är i West Virginia. Man kanske inte hade åkt dit i vanliga fall förklarar Siri Hedlund, scout.

Än är det en stund kvar innan tjejerna sätter sig på planet till USA, men trots detta har resfebern redan börjat smyga sig på.

– Jag har lite resfeber, men det kommer nog bli mer sen, skrattar och förklarar Johanna Sjöberg.