Framför allt mot slutet av matchen kändes det avslaget. Och man kan nog konstatera att IFK Norrköpings spelare inte gick på max, varken fysiskt eller mentalt, i kylan på Nya Parken.

Men ändå; det fanns en hel del positivt att ta med sig från matchen för IFK och managern Janne Andersson.

Att Nicklas Bärkroth gjorde debut för sin nya klubb kändes intressant redan på förhand – och mittfältaren dröjde inte länge med att visa kvalitet.

En halv minut behövde nyförvärvet från Brommapojkarna innan han skickade in 1-0 efter ett inlägg (från Arnor Ingvi Traustason).

Nicklas Bärkroth var pigg på sin högerkant, tog löpningar, visade prov på snabbhet och teknik - och gjorde sig hela tiden spelbar. Han hann med att trycka upp en boll i ribban, lyfta en boll över mål i hyfsat läge och därefter spela fram anfallaren Christoffer Nyman till 2-1 efter 35 minuter, innan han lämnade planen med en känning i höger baklår.

Oroväckande? Inte så farligt. Han skrev själv på sin Twitter att det inte ska vara någon fara.

Matchen var stundtals ganska jämn, men när det skulle avgöras visade IFK att laget har mer kvalitet än motståndarna i Sleipner.

Alhaji Kamara satte två bollar i nätet bakom målvakten Jimmy Karlsson - och kunde nog ha gjort åtminstone något till om han bara tagit rätt beslut och spelat lite enklare i vissa lägen. Det blev lite väl krångligt och omständligt emellanåt, vilket han inte var ensam om i IFK.

Laget skapade stundtals ett hyfsat tryck mot Sleipner, men passningarna, inläggen och avsluten i de avgörande lägena höll inte alltid tillräckligt hög kvalitet. Därför stannade resultatet vid 4-2.