Trenden bruten – fler patienter behöver vård

Antalet patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård fortätter att öka i länet. På onsdagen vårdades 59 personer på sjukhus i länet.

Östergötland 3 juni 2020 12:25

På måndagen, efter en längre tids vikande kurva, vårdades 51 personer med covid-19 på länets sjukhus. På tisdagen hade antalet patienter ökat till 57. På onsdagen fortsatte trenden: Då vårdades 59 personer på sjukhus, varav tolv i intensivvård.

Företrädare för Region Östergötland har tidigare sagt att den långsiktiga trenden är att antalet smittade personer i behov av sjukhusvård minskar efter toppen i mitten av april, då som mest 134 personer vårdades på sjukhus en enskild dag. 

– Tittar vi över tid ser vi en sakta nedåtgående trend när det gäller antalet smittade patienter som behöver vård på sjukhus. Ett tag var vi uppe i närmare 140 patienter och nu ligger vi på närmare 60 patienter, sade smittskyddsläkare Britt Åkerlind vid en presskonferens på Katastrofmedicinskt centrum i Linköping på tisdagen. 

På Universitetssjukhuset vårdades på onsdagen 27 personer på vårdavdelning och sex personer i intensivvård. På Vrinnevisjukhuset vårdades 20 personer på vårdavdelning och sex i intensivvård. Det fanns på onsdagen inga uppgifter om hur många patienter som vårdades på lasarettet i Motala. Under de senaste dagarna har det dock endast rört sig om enstaka patienter. 

På onsdagen uppgav Region Östergötland att ytterligare en person med bekräftad covid-19 har avlidit i länet. Sedan utbrottet började har därmed 199 smittade personer avlidit i Östergötland. 

Sammanlagt 2 215 personer i länet har testat positivt för covid-19, en ökning med 37 personer sedan tisdagen. 570 personer som vårdats på sjukhus har skrivits ut. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Profilbild Fredrik Quist
Fredrik Quist

Ämnen du kan följa
Coronautbrottet - Sjukvården
Östergötland

Coronapandemin: Tre nya dödsfall registrerade

Östergötland

Pandemin: Inga nya dödsfall rapporterade

Östergötland

Coronautbrottet: Inga nya dödsfall registrerade

Östergötland

"Om det kommer en andra våg så klarar vi den"

Östergötland

Coronautbrottet: Tre nya dödsfall i Östergötland

Visa fler
Läs mer!
Östergötland

Coronapandemin: Tre nya dödsfall registrerade

Östergötland

Jaktledaren: "Hade kunnat gå på en vecka eller inte alls"

Östergötland

Skyddsjakten avslutad: Varg fälld

Östergötland

Pandemin: Inga nya dödsfall rapporterade

Östergötland

Coronapandemin: Ett nytt dödsfall registrerat

Visa fler