Tänk på oss ungdomar på landet

Signaturen Trött elev har tröttnat på att tjata på att föräldrarna ska skjutsa överallt och vill ha fler och bättre bussturer från landet till stan, alla veckans dagar.

Bussarna på morgonen är väldigt dåliga. Dom kommer helt fel tider och antingen kommer man jättetidigt eller för sent till skolan, skriver signaturen Trött elev.

Bussarna på morgonen är väldigt dåliga. Dom kommer helt fel tider och antingen kommer man jättetidigt eller för sent till skolan, skriver signaturen Trött elev.

Foto: Magnus Andersson / arkivbild

Insändare2021-10-14 07:18
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Bussarna på morgonen är väldigt dåliga. Dom kommer helt fel tider och antingen kommer man jättetidigt eller för sent till skolan. 
Jag börjar skolan tio över åtta och bussen kommer tio i sju. Jag måste alltså vänta i skolan i ungefär 40 minuter på morgonen. Men när skolan är slut så behöver jag oftast vänta cirka en timme för jag hinner inte med bussen som kommer när jag slutat. Det går två bussar på morgonen och tre stycken på eftermiddagen. Men det värsta av allt är att på helgerna går det inga bussar alls. I Norrköping går det bussar dygnet runt. Men vi på landet, är inte vi lika värda?

Har ni inte tänkt på miljön? Om bussarna hade gått så hade inte våra föräldrar behöva skjutsa oss överallt. Vi har ingen frihet och vi kommer ingenstans utan våra föräldrar. 

Ni tjatar hela tiden om att ungdomar sitter för mycket framför tv skärmen och mobilerna, men hur ska vi kunna träffa vänner och hitta på något när det inte går några bussar. Föräldrarna orkar inte köra oss ungdomar hela tiden. Jag vet att flera människor här i byn där jag bor har ringt in och klagat just på busstiderna. Men speciellt att fixa så att bussarna går på helgerna, i alla fall tre eller fyra bussarna som går till Norrköping och tillbaka. 


Vissa ungdomar har Epa, moped eller mopedbil, men det är inte alla som har tillgång till det. 
Så snälla glöm inte oss ungdomar, glöm inte oss på landet. Finns det flera bussar så kommer vi till skolan i rätt tid.