Ny rapport: Antalet patienter på sjukhus har minskat

Antalet smittade patienter på länets sjukhus har minskat jämfört med lördagen. På söndagen vårdades 121 patienter, varav 24 inom intensivvården.

Norrköping 9 maj 2021 13:46

Antalet smittade patienter som är i behov av vård på länets sjukhus har minskat under helgen. På lördagen uppgav regionen att 130 smittade patienter vårdades på länets tre sjukhus, varav 24 inom intensivvården. På söndagen hade antalet patienter med covid-19 minskat till 121, men antalet på iva var detsamma – 24 stycken.

På Universitetssjukhuset i Linköping vårdades på söndagen 58 smittade patienter, varav 13 inom intensivvården. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping vårdades 52 covid-patienter, varav elva på iva. På lasarettet i Motala vårdades elva smittade patienter. 

Region Östergötland uppgav på söndagen att hittills har 38 727 personer i länet testat positivt för den samhällsfarliga sjukdomen – en ökning med 256 personer på ett dygn.

Regionen meddelade på söndagen att inget nytt dödsfall rapporterats in. Sedan pandemin började har 648 smittade personer dött i Östergötland. 

Ännu så länge har 156 642 personer i länet fått den första dosen vaccin mot covid-19. 48 663 personer är fullvaccinerade efter att ha fått två doser.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gramos Gutiqi

Ämnen du kan följa
Coronautbrottet - Sjukvården
Östergötland

Regionen vädjar: "Vaccinera er där ni är folkbokförda"

Östergötland

Ny rapport: Så många 45+ har bokad tid för vaccinering

Östergötland

Ny rapport: 200 000 östgötar har fått sprutan

Östergötland

Så många vårdas för covid-19 på Vrinnevisjukhuset

Östergötland

Regionen: Ytterligare en smittad har avlidit

Visa fler
Läs mer!
Norrköping

Planen: Så agerar Vrinnevi - om ännu fler blir sjuka