Media hjälper till att föra ut regeringens budskap

Man kan konstatera att hatet - ja faktiskt - flödar i Sverige och är inriktat mot en grupp av personer, nämligen ovaccinerade.

Insändare 6 oktober 2021 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

De senaste dagarna har det varit insändare publicerade i NT med temat av vad för slags straff ovaccinerade ska få ”tills de tar sitt förnuft till fånga”. Signaturen ”L.K” skriver ”Den lilla skaran människor som vägrar vaccinera sig bör vi utesluta från alla aktiviteter i samhället typ fotbollsmatcher, konserter, bio och alla andra stora folksamlingar”. 

 

Signaturen ”Leffe” går steget längre och tycker att utsvältning vore ett prima sätt. Som han skriver ”När de som är ovaccinerade och inte har intyg blivit hungriga så tar de nog det förnuftiga beslutet att ta vaccinet och kan då bli mätta igen”. Signature ”CG” skriver att ”Jag tycker att ni som väljer bort vaccin ska skriva på ett intyg om att ni inte ska belasta sjukvården vid sjukdom eftersom du/ni är övertygade om att ni kommer att klara sjukdomen utan problem vilket inte är säkert”.

 

Hade man bytt ut ordet ovaccinerad i dessa insändare mot religion, nationalitet, kroppstyp eller sexuell läggning så hade en sådan insändare aldrig blivit publicerad i media utan det hade räknats som hets mot folkgrupp. Media hjälper gärna till att föra ut regeringens budskap men tyvärr är granskande artiklar om vaccinets baksida ett minimum.  När man sedan hör kommentarer från personer som att ”ovaccinerade kommer att utrota sig själva” så blir jag skrämd och mina tankar går osökt till ett samhällsklimat som fanns i Tyskland på 1940-talet.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Coronautbrottet - vaccineringen

Regionen: 15 000 vaccindoser har kasserats i länet – "Svårt att undvika"

Här erbjuder regionen drop in-vaccinering i julhandeln

Regionen: Kan dröja två veckor innan nästa grupp får tredje dosen

Jul och nyår närmar sig – därför kommer påfyllnadsdosen tidigare

Regionen: 30 000 östgötar får brev om vaccinering

Visa fler
Läs mer!

Nya regler i dag: Det gäller om du har covid-19-symptom

Dagens rapport: Lägst antal patienter sedan augusti

Beskedet: Fullvaccinerade och barn ska testa sig – här är allt som gäller för Östergötland

Majoriteten av yngsta östgötarna tar sprutan via skolan: "Ett bra resultat"

Insändare: Vi som blev sjuka av vaccinet är bortglömda

Visa fler