Kunskapens hus har öppet och varma, nybakta scones väntar gästerna. Marco Briones tar emot. I dag serveras också tårta för att fira att stämpeln på Klockaretorpet som utsatt område har tagits bort.
– Det har varit en tråkig stämpel absolut. Men jag tror att vi måste fortsätta det arbete vi har gjort för att bibehålla och stärka det som tagit oss hit. Samverkan med Svenska kyrkan, fritidsgården och de boende. Det är det som har varit källan till att stämpeln har tagits bort. Att många av de boende engagerat sig, det har varit min del i arbetet, säger Marco Briones.
I Kunskapens hus arrangeras utbildningar som MBU – Människan Bakom Uniformen – men också stand up och fritidsaktiviteter för barn och ungdomar samt trygghetsvandringar.
Abbe Naji som har bott hela sitt liv i området har nyligen börjat jobba på Kunskapens hus inför sin socionomutbildning.
– Det är jättekul. Den stora skillnaden är att man inte hör något om bilbränderna, man märker inte av någon kriminalitet längre. Det är kul att se att det inte sker något sådant nu. Vi är stolta över att det blivit så i dag, säger han.
Marco Briones är tydlig med att det stora lyftet kom när föreningarna och organisationerna släppte på den egna prestigen för att samverka.
– Polisen har gjort en stor insats. Speciellt Jonas Forssén som har varit på plats och hjälpt till. Men den största delen är att man suddat bort prestigen – inte ägt frågan själva utan gjort något tillsammans. Det och områdesstoltheten är den största skillnaden, säger han.
Polisen Jonas Forssén lyfter föreningarna och bostadsbolagen som har engagerat sig för att trygga området.
– Vi har inte famlat i blindo utan jobbat med evidens och kunskap. Som polis är det någon form av relationsbyggande arbete som ger en förändring. Det är ungdomar som ändå gör ett val någonstans. Från att greppa stenen till att ställa frågan "kan jag bli polis?". Då har vi ändå kommit någonstans i arbetet, säger han.
Församlingspedagog Lennart "Nenne" Carlson jobbar för Svenska kyrkan. Nu vill han att frågan inte försvinner bara för att stämpeln "utsatt område" har tagits bort.
– Det är det jag är lite rädd för. Samverkan är det viktigaste och då kostar det inte en massa pengar för samhället. Det är viktigt att Klockaretorpet inte glöms bort bara för att det försvinner från listan över utsatta områden. Det är jätteviktigt.