Annonssamarbete med Pronova Tandvård

Digitalt inriktad tandläkarmottagning firar 30 år

Mitt i industrilandskapet med utsikt över Motala Ström ligger Pronova Tandvård (tidigare Tandläkarhuset Pronova). "Vi har alltid varit i framkant gällande tandvård för att kunna erbjuda våra patienter god och effektiv vård. Tack vare vårt digitala arbetssätt sedan 2015 kan vi göra just detta”, säger Peter Franzén som var med och grundade kliniken för 30 år sedan.

Pronova Tandvård har tolv anställda och arbetar med all typ av tandvård från vanlig allmäntandvård till tandreglering, snarkskenor, estetisk tandvård med fasader och avancerad kirurgi med implantat.

– Det digitala arbetssättet gör att vi kan arbeta vävnadsvänligt och bevarar då så mycket som möjligt av patientens egna tänder. När vi sätter implantat med digital planering blir det ett enklare ingrepp och det är också till fördel för patienten. Det leder till att läkningsprocessen går snabbare och efterbesvär minskar. AI är inget nytt för oss, det har vi använt varje dag under många år, säger Peter.

undefined
Muamer Odzakovic, Peter Franzén och Marita Fager befinner sig i ett av alla de rum med utsikt över Motala Ström.

Peter är specialiserad på estetiskt och kosmetisk tandvård och jobbar mest med stora bettrehabiliteringar idag. 

– Förutom tre tandläkare har vi också tre tandhygienister. Det betyder att alla patienter får tandhygienistbehandling vilket gör att tänder och tandkött håller sig friska. På så vis behöver man inte träffa tandläkaren så ofta, säger han.
 

Peter driver inte kliniken längre utan har lämnat över ansvaret till Muamer Odzakovic som är verksamhetschef sedan i september. Peter har gått ner i tid inför pensionen och jobbar numera som konsult tre dagar i veckan.

– Jag får göra det jag tycker är roligast vilket är att jobba med patienter. Jag fungerar även som mentor och jobbar med kunskapsöverföring vilket gör att vi får den kontinuitet här på mottagningen som är viktig över tid. Det händer så mycket inom det digitala just nu att det är svårt att gå i pension, säger Peter. 

undefined
Hela gänget från Pronova Tandvård.
undefined
Kliniken har samma lokaler som när de öppnade 1993. Här syns några gamla bilder, bland annat på Peter Franzén till höger.
undefined
Mottagningen har en digital inriktning. Här jobbar Hanna Saers tillsammans med Muamer Odzakovic och Peter Franzén.

Marita Fager arbetar som tandsköterska och är ansvarig för receptionen och övriga administrationsuppgifter. Hon har varit i branschen sedan 1987 och var med när kliniken öppnades den 15 november 1993. Nu firar de alltså 30 år. 

– Det är otroligt roligt! Vi ska fira med en gemensam aktivitet på matateljén. Vi ska laga mat ihop och sedan äta en gemensam måltid tillsammans. Alla ser fram emot detta jättemycket, avslutar hon. 

Pronova Tandvård

Pronova Tandvård är en del av Praktikertjänst vilket är en vårdkoncern som är kooperativt ägd och styrs av 1200 praktiker i Sverige. Lär mer om mottagningen här.