Annonssamarbete med TropicariumTa med familjen under lovet – ”Kom närmare djuren”

Ta med familjen under lovet – ”Kom närmare djuren”

Under lovet är ett besök på Tropicarium ett sätt att ge dig själv och familjen en spännande och lärorik upplevelse. Med kylan som råder utanför erbjuds en varm och tropisk oas, fylld med exotiska växter och fascinerande djur. ”Under lovet erbjuder vi extra roliga aktiviteter”, säger Nathalie Thomas, djurskötare.

Kolmårdens Tropicarium utgör en av landets mest omfattande tropiska upplevelseanläggningar - här har du möjligheten att få uppleva en unik närhet till djuren. 

undefined
Upplev tropikerna och hälsa på sandtigerhajarna.

– Hos oss finns möjlighet att observera dem på nära håll, uppleva deras dofter och i vissa fall till och med få chansen att interagera med dem. 

Planera ditt besök här: https://www.tropicarium.se/%C3%B6ppttider-biljetter

undefined
"Välkomna in i värmen!"

Med ungefär 130 000 personer som besöker under loppet av ett år, positionerar sig Tropicarium som ett av de mest populära turistmålen i Östergötland. 

Djuren vill hela tiden ha nya utmaningar i vardagen och vi sysslar mycket med att berika deras liv.

Nathalie Thomas

Djurskötare

Nathalie Thomas, som har arbetat som djurskötare sedan 2022, berättar om hur arbetet går till:

undefined
Här matar Nathalie rockorna som äter bottenlevande fisk och kräldjur.

– Att arbeta här innebär att vara kreativ och påhittig. Djuren vill hela tiden ha nya utmaningar i vardagen och vi sysslar mycket med att berika deras liv. 

undefined
Det är viktigt med säkerhet vid rengöring av terrarier med giftiga djur. Endast kunnig personal får hantera dessa ormar.

Hon fortsätter:

– En vanlig arbetsdag brukar bestå av att spendera tid med djuren och se till att de har det bra samt att rengöra och underhålla anläggningarna. Det bästa med att arbeta här är självklart att ta hand om alla djur, men också att få träffa alla besökare! tillägger hon.

undefined
Akvarierna behöver rengöras för att det växer alger på rutor och inredning.

Under sportlovet kommer nya, intressanta aktiviteter att läggas till på schemat för dagarna. Bland annat kommer det finnas en klapphörna där gästerna får chansen att komma nära en orm och klappa den.

undefined

– Under klapphörnan finns även möjlighet att ställa frågor till djurvårdarna. 

Det kommer även att hållas fler informationsvisningar än vanligt där de antingen matar eller tränar djuren. 

– En av anledningarna till att vi tränar djuren är för att kunna flytta dem mellan olika hägn. Det bidrar även till en hel del stimulans – vilket framför allt är viktigt för djuren ska må bra. 

undefined
Alligatorerna är tränade att komma fram vid matning under visningar.

Något som verkligen uppskattas med Tropicarium är hur nära djuren gästerna kommer – det är bara en glasruta emellan. I vissa fall, som till exempel med lemurerna eller rockorna, får gästerna till och med uppleva närkontakt.

undefined
Lemurerna kommer gärna nära gästerna.

Nathalie berättar om lemurerna:

– De är sociala och nyfikna halvapor som endast finns i det vilda på ön Madagaskar. De kommer gärna fram och hälsar eller hoppar upp på axeln.

undefined
Doktorfiskarna äter döda hudceller från händerna.
undefined
undefined

– Vi ser så mycket fram att ta emot våra gäster och bjuda på en fantastisk upplevelse! 

Information

Tropicarium finns utanför Kolmårdens djurparks entré och har öppet året runt.

Saknar sin vän: "Den här alligatorn blev lite åt husdjurshållet"

Saknar sin vän: "Den här alligatorn blev lite åt husdjurshållet"

Kolmården

Den drygt tre meter långa och 165 kilo tunga alligatorn Moh gick bort i tisdags, efter 31 år på Tropicariet i Kolmården. "Han var för oss, det 'Flip' var för delifinariet. Han var väldigt omtyckt", säger skötaren Kalle Melkersson.