Annonssamarbete med Pronova Tandvård

Här får dina tänder rätt behandling – med hjälp av avancerad teknik

Med avancerad digital teknik får patienterna på Pronova Tandvård en exakt placering av implantat och chansen att se slutresultat innan en behandling är gjord. ”Allt görs under ett och samma tak, oavsett hur avancerat ingrepp det är”, säger Muamer Odzakovic, tandläkare och verksamhetschef.

Precis bredvid Motala Ström ligger Pronova Tandvård. Här arbetar de anställda med all typ av tandvård, från vanlig allmäntandvård till osynlig tandställning (Invisalign), snarkskenor, estetisk tandvård, och avancerad kirurgi med implantat. 

– Invisalign går att använda för patienter med olika typer av bettfel från sneda tänder, stora mellanrum och trångställning. Vi har sysslat med Invisalign länge och erbjuder en kostnadsfri konsultation för att se om patienten är en bra kandidat, vilket de allra flesta är. Det är ett enkelt och väldigt bra verktyg för den som vill se om slutresultatet matchar det som patienten vill uppnå, säger Muamer Odzakovic, tandläkare och verksamhetschef.

undefined
Muamer Odzakovic visar hur Invisalign fungerar.

I dag är implantat en välbeprövad metod. Förlorade tänder ersätts och granntänderna behöver inte involveras för att slipa och göra en bro. En titanskruv opereras in i käkbenet och efter några månader när läkningen är klar sätts en krona på implantatet. Skruven fungerar som rot och kronan som tandkrona. 

– Det är av stor vikt att utreda möjligheterna att ersätta förlorade tänder även om det är en enstaka tand. Tänderna intill tandluckan kan börja flytta på sig vilket gör det svårare, dyrare och kräver ofta mer omfattande behandling för att åtgärda tandluckan. Snedbelastning är en vanlig komplikation om patienten enbart tuggar på en sida, säger Muamer.

Pronova Tandvård arbetar med avancerad teknik. De planerar behandlingarna i en dator och sätter implantat i en specifik position med hjälp av en maskin. Det blir en väldigt exakt placering, vilket tidigare varit ett problem, berättar Muamer.

– Innan har implantaten opererats in där det bara funnits ben, med den metoden kan det bli snett och svårt att tillverka tänderna. Med hjälp av tekniken i dag kan vi sätta dit implantatet trots att patienten tidigare fått höra att de har för lite ben, eller att benet inte räcker till. Dessutom behöver inte området öppnas så mycket utan det krävs bara en liten entré för att sätta in implantaten, vilket gör att det blir mindre svullnad och efterbesvär.

– Vi är en av de första klinikerna i Sverige att digitalt kunna mäta käkledsrörelser för att underlätta framställningen av tandersättningar, alltför att få en så precis produkt som möjligt som utgår ifrån patientens unika rörelsemönster.

undefined
Pronova Tandvård har tolv anställda och arbetar med all typ av tandvård

I och med att implantatsbehandlingen planeras i förväg kan patienten i många fall få en fast tand direkt vid operationen och alltså slippa gå utan tand efter ingreppet. Pronova Tandvård har ett långt samarbete med specialister inom käkkirurgi som kommer till kliniken och hjälper till med avancerade ingrepp.

– Det är fördelaktigt eftersom patienten inte behöver åka till någon annan klinik, utan allt görs under ett och samma tak, oavsett hur avancerat ingrepp det är. Vi har ett team med en specialist i käkkirurgi och erfarna tandläkare, säger Muamer.

Pronova Tandvård

Pronova Tandvård är en del av Praktikertjänst vilket är en vårdkoncern som är kooperativt ägd och styrs av 1200 praktiker i Sverige.  Läs mer om mottagningen här 

30-år 

Förra året firade Pronova Tandvård (fd. Tandläkarhuset Pronova) 30 år, kliniken öppnades den 15 november 1993.