Annonssamarbete med GrängesFinspångsföretag söker 100 sommarjobbare

Finspångsföretag söker 100 sommarjobbare

Vill du ta första steget mot en spännande karriär och samtidigt njuta av sommaren? Då är ett sommarjobb på Gränges ett alternativ för dig. De söker nu 100 sommarjobbare till produktionsanläggningen i Finspång.

21-åriga Ebba Jardståhl började som sommarjobbare på Gränges för 2,5 år sedan och har sedan dess jobbat kvar som processoperatör. Hon packar det skurna materialet som är för stort, litet eller smalt för den automatiska packen.

– Jag sökte till Gränges för att min pappa hade jobbat där när han var yngre. Jag gillade också tanken på att arbeta i skift, för då får man mycket ledigt trots att man jobbar på sommaren. Dessutom lät jobbet spännande och låg nära där jag bodde, säger hon.

undefined
Ebba Jardståhl började som sommarjobbare på Gränges för 2,5 år sedan.

Ebba berättar att Gränges ger sina sommarjobbare en betald utbildning i truck- och travers innan de börjar. Utbildningen hålls på våren och är ett bra tillfälle att lära känna de andra sommarjobbarna och de blivande kollegorna.

– Jag var lite nervös inför utbildningen, men jag fick göra all teori hemma så jag var förberedd. Vi var också indelade i grupper så jag kände mig inte ensam. Det är jättebra att Gränges erbjuder utbildning, för då får man också se lokalen och de man ska jobba med innan man börjar, säger hon.

undefined
Ebba packar det skurna materialet som är för stort, litet eller smalt för den automatiska packen.
undefined
"Vi har många exempel på medarbetare som började som sommarjobbare och som nu har andra roller inom företaget", säger Annika Gustavsson.
undefined
Sista ansökningsdagen för sommarjobb är den 31 mars.

Ebbas första jobb var på Gränges och hon trivs mycket bra där. Hon tycker att det är roligt att tjäna sina egna pengar och att ha något att göra efter studenten. Hon uppskattar också den sociala biten av jobbet.

– Jag träffar många olika människor som jag kanske inte hade stött på annars. Vi har en väldigt härlig gemenskap och det är roligt att gå till jobbet. Vi är ungefär 15 personer i mitt skiftlag och även om vi inte jobbar i samma maskin så känner vi varandra och brukar prata när vi har tid, säger hon.

undefined
Lova och Ebba tycker att kollegorna och sammanhållningen är det bästa med jobbet.

Ebba säger att jobbet på Gränges har lärt henne mycket om produktion och att det finns mycket stöd från de erfarna kollegorna.

– Om man inte har jobbat i industri tidigare så är allt väldigt nytt. Men alla är väldigt hjälpsamma och snälla, det finns alltid någon att fråga om man behöver hjälp, säger hon.

Lova Johansson, 21 år, är en annan medarbetare som började som sommarjobbare. Hon jobbar i tunna skärverken, där hon skär fullstora band till smalare ringar. De ringarna packas sedan av Ebba och hennes kollegor.

– Jag tycker att det är ett roligt och omväxlande jobb. Det är mycket mekaniska och elektriska delar i min maskin och ibland uppstår det problem som man måste lösa. Det är en utmaning att lära sig hur maskinen fungerar, men det finns massor av kollegor som man kan fråga om man behöver, säger hon.

undefined
"Jag tycker att det är ett roligt och omväxlande jobb", säger Lova Johansson"

Lova håller med Ebba om att kollegorna och sammanhållningen är det bästa med jobbet. Hon berättar att de brukar fika tillsammans och hitta på andra roliga saker.

– Till exempel så hade vi “secret santa” nu i julas och förra påsken drog vi ihop en äggjakt. Det är kul att jobba med så trevliga människor, säger hon.

undefined
Ebba och Lova är kompisar utanför jobbet. De brukar ses och fika tillsammans på jobbet när tiden finns.
undefined
Lova jobbar i tunna skärverken, där hon skär fullstora band till smalare ringar.
undefined
"Det är bra att vara intresserad av att lära sig nya saker och att våga fråga om man undrar något", säger Lova.

Lova tipsar de som vill söka till Gränges att vara öppna och nyfikna.

– Det är bra att vara intresserad av att lära sig nya saker och att våga fråga om man undrar något. 

undefined
Gränges ger sina sommarjobbare en betald utbildning i truck- och travers innan de börjar.

Annika Gustavsson är HR-generalist på Gränges. Hon säger att Gränges är ett företag som satsar på sina anställda och ger dem möjlighet att växa.

– Vi har många exempel på medarbetare som började som sommarjobbare och som nu har andra roller inom företaget. Vi har exempelvis en medarbetare som började som processoperatör efter att han sommarjobbat hos oss. Efter några år pluggade han till civilingenjör och gjorde sitt examensarbete på Gränges. Nu jobbar han som råvaruoptimeringschef. Det är väldigt roligt att se våra medarbetare lyckas och hur de utvecklas i sina karriärer, säger hon.

undefined
"Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet, vi lär dig allt du behöver veta", säger Annika Gustavsson, HR-generalist på Gränges.

Annika berättar att ett sommarjobb på Gränges ger mer än bara erfarenhet.

– Det ger dig också en chans att nätverka och lära känna människorna bakom företaget. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet, vi lär dig allt du behöver veta. Det viktigaste är att du har en positiv inställning och vill vara en del av vårt team, avslutar hon.

undefined
Precis som Ebba började Lova på Gränges genom ett sommarjobb.
undefined
För att vara berättigad till ett sommarjobb måste du vara minst 18 år och ha körkort.
undefined
Gränges söker nu 100 sommarjobbare till produktionsanläggningen i Finspång.

Sommarjobb

Är du intresserad av att jobba på Gränges i sommar? Då kan du läsa mer och ansöka på deras hemsida. Sista ansökningsdag är den 31 mars 2024. 

För att vara berättigad till ett sommarjobb måste du vara minst 18 år och ha körkort. 

Läs även
Klart: De är nominerade till priser på helt ny gala

Klart: De är nominerade till priser på helt ny gala

Finspång