Annonssamarbete med ICA Maxi Norrköping

Så kommer Ica Maxis flytt gå till

I takt med att flytten till Blygatan 27 närmar sig med stormsteg vill syskonen och handlarduon Markus och Anneli Odin informera sina kunder om vad som gäller under den närmsta tiden: ”Bageriet är redan flyttat”, säger Anneli.

Syskonen och handlarduon Markus och Anneli Odin.

Syskonen och handlarduon Markus och Anneli Odin.

Foto: NTM Media/Content Studio

Native2024-02-02 11:06
Detta är ett annonssamarbete.

När en så pass stor butik som Ica Maxi ska byta lokal krävs stort engagemang, strategisk planering och ett kundorienterat lösningstänk. 

undefined
Butiken i Ingelsta Shopping kommer sakta med säkert börja tömmas.

– Det är klart att våra kunder kommer påverkas av flytten, men vi kommer göra allt vi kan för att upplevelsen ska bli så smidig som möjligt. Egentligen är en flytt till ny lokal mindre omständligt för kunderna än en ombyggnation av hela lokalen när kunderna fortfarande handlar – vilket oundvikligen skulle ske om vi stannade här, förklarar Markus. 

Från och med vecka 8 kommer flytten inte undgå någon som kliver in i butiken, men redan nu börjar vissa delar av sortimentet tunnas ut.

undefined
Redan nu börjar vissa delar av butiken tunnas ut.

– Bageriet är redan flyttat faktiskt, och näst på tur är delin och fisken. Sortimentet kommer absolut att krympa, men det kommer gå att handla de vanliga varorna, säger Anneli.

undefined
Så småningom kommer stora delar av sortimentet reas ut.

Markus instämmer och tillägger:

– Vårt sortiment är otroligt brett, till exempel har vi i vanliga fall åtta olika Tabasco-varianter i vårt sortiment. Sista veckan får vi be våra kunder att ha lite överseende med att vi inte kommer ha fullt sortiment! Men utbudet kommer vara ännu större och bättre på nya Ica Maxi – där kanske vi kommer ha 15 sorter, säger Markus skrattandes.

undefined
Syskonen och handlarduon Markus och Anneli Odin.

De varor som finns i butiken kommer inte att flyttas vidare till den nya lokalen. Därför kommer sista veckan innan flytten innebära en stor utförsäljning.

– Det kommer vara riktigt bra priser på varorna som är kvar, så länge lagret räcker. Men butiken kommer inte vara så välfylld och frontad som den brukar. Men det är oundvikligt tyvärr!

undefined
"Det kommer levereras ungefär 8000 varuvagnar, vilket blir ungefär 50 bilar och släp med varor för att bygga upp NYA ICA MAXI!"

Flytten innebär stora förändringar i butikens utseende, sortiment och utrustning. Vissa maskiner säljs, medan andra flyttas med. Något som sticker ut är de nya kylarna.

undefined
De nya kylarna ger den nya lokalen bättre förutsättningar.

– I den nya lokalen har vi en helt ny maskinpark, vilket både är ett visuellt lyft och mer energieffektivt. Kyldiskarna och frysarna kommer inte alls vara lika energikrävande, vilket gör att vi kan investera i pris och erbjuda ett lägre ordinarie pris varje dag. I dagsläget är det många av kylarna som saknar både lock och dörrar i och med att dom är så gamla, vilket kyler ner hela lokalen.

undefined
"Just nu fyller vi upp nya butiken, det är ett intensivt jobb att få allt att hamna på sin plats i hyllan", säger Markus.

– Flytten kommer innebära att det blir en enklare och smidigare butik att handla i. Vi gör verkligen vårt yttersta för att kunderna ska få den upplevelsen.

undefined
I nya lokalen har första leveransen av varor precis anlänt.

– Vi är verkligen supertaggade för att visa upp nya Ica Maxi för våra kunder! Det känns spännande och hela butikslaget jobbar stenhårt för ge Norrköpingsborna den kompletta matbutiken som har allt och lite till!

Här öppnar Ica Maxi snart

Adress: Blygatan 27

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NT.