Annonssamarbete med Yazen

Viktminskningsmetoden: ”Räddningen i nöden”

När Marie Nielsen stod inför en hjärtoperation ville hon bli av med sin livshotande övervikt. Hon hörde talas om att Yazen erbjöd medicin i kombination med personlig stöttning och tog genast kontakt. Nu har hon gått ner 29 kilo.

"Jag kände ett stort lugn när jag började med Yazen och fick verktygen som erbjöds", säger Marie Nielsen.

"Jag kände ett stort lugn när jag började med Yazen och fick verktygen som erbjöds", säger Marie Nielsen.

Foto: Yazen

Native2024-05-13 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

– Jag har varit överviktig nästan hela mitt liv, ända sen jag var ung. Det här blev räddningen i nöden, säger Marie Nielsen.

Marie Nielsens värden var en tickande bomb mot diabetes och när hon ställdes i kö för att operera sitt förmaksflimmer bestämde hon sig för att gå ner i vikt. Lägre kroppsvikt skulle öka chanserna för en lyckad operation och nu hade hon ett och ett halvt år på sig innan det var dags.

Hon bokade en tid på vårdcentralen för att söka hjälp. Hon hade hört talas om att det fanns sätt att gå ner i vikt med hjälp av medicin. Men hoppet släcktes snabbt när läkaren sa att hon måste gå ner i vikt på egen hand innan mediciner skulle vara aktuellt. De bad henne att komma tillbaka om ett halvår. 

– Jag grät hela vägen hem. För mig var det inte ett alternativ att vänta ett halvår. Om jag väntade så länge skulle jag få diabetes, säger Marie Nilsen.

Lär dig mer om Yazen här!

När hon hörde talas om Yazen blev hon genast intresserad. En viktminskningsmetod baserad på en beprövad vetenskap där varje patient får personlig bedömning och anpassad behandling med läkemedel. Allt via en digital plattform med stöd från coacher, dietister, psykologer och personliga tränare. 

– Det lät egentligen för fantastiskt för att vara sant. Men det var sant, säger Marie Nilsen och blir känslosam.

– Jag kände ett stort lugn när jag började med Yazen och fick verktygen som erbjöds. Jag kände att jag skulle klara det här. Så här i efterhand är jag helt förbluffad över hur snabb kontakt man får med sin läkare under behandlingen, fortsätter hon. 

Mediciner del av en större lösning
Att gå ner i vikt kan för en del kännas som att bestiga ett berg. Det finns många orsaker till att personer går upp i vikt eller har svårt att bli av med kilon. Med Yazen tar man en bit i taget och Marie Nielsen poängterar att det finns en uppfattning om att mediciner ska lösa allt. 

Hon menar att det kräver en livsstilsförändring om man vill gå ner i vikt. För henne behövdes inga större förändringar i kosten. Det handlade om att få bukt på sitt tröstätande och att börja röra sig mer.

– När man har värk i hela kroppen får man ingen lust att röra på sig. Men det går att börja med lätta övningar, för mig var det promenader med stavar, berättar Marie Nielsen.

Klicka här för att få svar på de vanligaste frågorna om Yazen!

undefined
Ladda ner Yazen appen om du är mellan 18 och 75 år och svara på frågor för att se om du är aktuell för metoden.

Den akuta risken undanröjd
Tack vare viktnedgången har Marie Nielsen fått bättre resultat på diabetesproven, minskat sitt BMI från 42 till 36 och hennes tidigare konstanta värk i kroppen har försvunnit. 

– Jag har undanröjt den absolut akuta risken för att hamna där jag inte ville hamna. Dessutom är det mycket lättare att leka med våra tre barnbarn nu. För att inte tala om hur bra det känns att se sig i spegeln efter så lång tid, säger Maria Nielsen. 

Trots att hon gått ner 29 kilo ser hon fortfarande en resa framför sig. 

– Jag är jäkligt stolt över de kilon jag fått bort. Men jag ska försöka gå ner 20 till, säger hon. 

Om Yazen

Yazens mål som vårdgivare är att ligga i den absoluta framkanten vad gäller behandling av övervikt och fetma baserat på senaste kunskapen och forskningen. Metodiken ligger på ett patientcentrerat arbetssätt med hela individens behov i fokus. Här arbetar läkare med ett särskilt intresse för behandling av övervikt och fetma tillsammans med coacher, dietister, psykologer och personliga tränare. 

Ladda ner appen om du är mellan 18 och 75 år och svara på frågor för att se om du är aktuell för metoden. 

Hemsida: www.yazen.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NT.