Annonssamarbete med PeGe:s Nordsjö Idé & Design

”Vi har räddat många altaner som sjungit på sista versen”

Det är hög tid att planera upprustningen av din altan och husfasad. Hos PeGe:s Nordsjö Idé & Design hjälper erfaren personal dig att göra rätt val för att uppnå önskat resultat. ”Det är lätt att göra fel – och det kan bli kostsamt”, säger Magnus Aledal, delägare.

Magnus Aledal är delägare för PeGe:s Nordsjö Idé & Design.

Magnus Aledal är delägare för PeGe:s Nordsjö Idé & Design.

Foto: NTM Media/Content Studio

Native2024-04-23 09:28
Detta är ett annonssamarbete.

Nu är det dags att fräscha upp altanen inför sommaren. Det finns flera olika sätt att tvätta och behandla din altan – allt beror på hur ofta du vill underhålla den och vilket resultat du vill uppnå.

– Det kan vara klokt att börja med en mögelbehandling så fort snön har smält, och sedan använda ett lämpligt trallrengöringsmedel. Vi har två fantastiska maskiner vi hyr ut som återställer altangolven och gör att de blir ljusa och lena att gå på. Det kräver ingen stor insats och golven blir nästan som nya. Vi har räddat många altaner som sjungit på sista versen och gjort att de håller tio år till.

Vill du hyra en maskin för att återställa ditt altangolv? Klicka här för att få kontakt med butiken.

undefined
Så här ljust blir ditt altangolv efter att du har använt någon av de maskiner som butiken hyr ut . "Det kräver ingen stor insats och golven blir nästan som nya", säger Magnus.

De vanligast förekommande behandlingarna för tryckimpregnerat virke är olja, terrasslasyr, kiselbehandling och såpa. Behandling med terrasslasyr och vissa kiselprodukter återupprepas ungefär vart fjärde år, medan olja är en årlig process. Såpa används minst en gång per år, gärna oftare.

– Det är viktigt att behandla din altan. Om träet suger åt sig vatten och torkar i omgångar så spricker det. Spiller du på ett behandlat golv är det dessutom lättare att få bort fläckar än om det är obehandlat. Samt så missfärgas obehandlat trä av sot, regn och snö.

– Det är jättebra att ha med inspirationsbilder, då vet vi vilket resultat som önskas. Det är också bra att visa bilder på hur det ser ut i dagsläget, både från nära håll och långt ifrån. Det gör det lättare för oss att ge rätt råd, säger Magnus.

Familjeföretaget PeGe:s Färg startades redan 1966. Trygghet och trovärdighet är nyckelord som kännetecknar verksamheten, vilket den erfarna personalen i butiken på Lindövägen är bevis på.

– Det finns mycket kunskap innanför väggarna. Vi utbildar oss med nya produkter varje år och hjälper både nybörjare och proffs. Det är lätt att göra fel – och det kan bli kostsamt. Och det spelar ingen roll hur bra produkten är om du gör fel, säger Magnus.

undefined
Det finns faktorer att ta hänsyn till innan du väljer färg: täckförmåga, hur länge glansen håller, livslängd och om färgen droppar.

Det finns olika typer av tvättmedel för hus. Vissa används när du vill tvätta och få rent huset medan och andra används innan du ska måla om. Det finns olika medel för puts och trä. Använder du fel medel till puts kan du få vita kalkutfällningar som är svåra att bli av med.

– Hus behöver inte vara nymålade för att se fina ut, de håller sig fräscha om de tvättas lite då och då. Många gånger när kunder tänkt måla börjar de med en tvätt och sen inser de att huset inte behöver målas. Tvättar man huset ofta förlängs också livslängden på färgen.

undefined
I butiken på Lindövägen finns ett stort utbud av penslar.

Behöver huset målas och det är dags att välja färgkvalitet finns det faktorer att ta hänsyn till innan du väljer färg: täckförmåga, hur länge glansen håller, livslängd och om färgen droppar.

– Vi erbjuder något som vi kallar för Färgdoktorn. Det innebär att vi åker ut och gör en besiktning innan målningen, tar färgprover och ger förslag. Det är ett jättebra sätt att få hjälp om man är osäker, säger Magnus.

undefined
PeGes erbjuder något som de kallar för Färgdoktorn. Det innebär att de åker ut och gör en besiktning innan målningen, tar färgprover och ger förslag.
Fakta

Adress: Lindövägen 55

Telefon: 011-26 50 00

Öppettider

Måndag-fredag: 09:00-18:00

Lördag: 10:00-14:00

Söndag: Stängt

Läs mer om PeGe:s Nordsjö Idé & Design här

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NT.