Annonssamarbete med Öster Malma

Sommarnyhet – njut av vilt smörgåsbord i slottsmiljö

Vad sägs om vackra vandringsleder, grillkvällar på slottsterrassen och övernattning i en rogivande miljö? På Öster Malma hittar du allt detta – och mycket mer. ”Bara att komma hit och få uppleva den härliga slottsmiljön är underbart, men du får så mycket mer”, säger Jenny Dingertz, vd.

På Öster Malma hittar du ett av Sveriges bäst bevarade barockslott.

På Öster Malma hittar du ett av Sveriges bäst bevarade barockslott.

Foto: Öster Malma

Native2024-05-17 15:21
Detta är ett annonssamarbete.

I hjärtat av Sörmland, endast 30 minuter från Nyköping, hittar du Öster Malma. Där kan du fira bröllop, födelsedagar och andra jubileum i ett av Sveriges bäst bevarade barockslott. I dag ägs anläggningen av medlemmar i Svenska Jägareförbundet och har därför en stor inriktning på jakt och vilt.

– Har besökarna ett jaktintresse är det välkommet, men vi har givetvis öppet för alla. Det finns mycket pedagogiska inslag här, man får lära sig om djur, natur och biologisk mångfald, säger Jenny Dingertz, vd.

undefined
"Det finns mycket pedagogiska inslag här, man får lära sig om djur, natur och biologisk mångfald", säger Jenny Dingertz, vd.

I området kring anläggningen finns vandringsleder och möjligheter till att cykla, bada och paddla kanot. Här finns även Öster Malmas Wildlife Park där du kan se svenska vilda djur i sin naturliga miljö.

– Bara att komma hit och få uppleva den härliga slottsmiljön är underbart, men du får så mycket mer. Axlarna åker ner och lugnet sprider sig så fort man kommer hit, säger hon.

undefined
På Öster Malmas Wildlife Park kan du se svenska vilda djur i sin naturliga miljö.

Öster Malmas specialitet är mat kopplat till vilt. Allt vilt kommer från skogarna i området och köttet tas om hand i det egna viltslakteriet. Oavsett när du äter på anläggningen finns det alltid vilt på tallriken, en rätt på lunchen, under frukosten och alltid som huvudråvara på middagen.

– Det vilda är med oss i allt vi gör, det är inte bara köttet utan också kantareller, bär och annat vi hittar från skogen. Från skog till bord är vår sägning, säger Mikael Eriksson, Mat- och dryckesansvarig.

Grillkvällarna på slottsterrassen är ett välkänt inslag i sommaren på Öster Malma. Nytt för i år är att det kommer kombineras med aktiviteter så som quiz och livemusik. Det kommer även att serveras ett vilt smörgåsbord på slottet tisdagartorsdagar.

– På smörgåsbordet kommer det bland annat att finnas sillar, laxrätter och fräscha, somriga sallader. Men naturligtvis har vi fokuset på det vilda med olika sorters kallskuret, korvar, rökta stekar och rostbiffar. På grillbuffén kör vi grillplanka med olika detaljer. Vi erbjuder alltid tre fyra sorters viltdetaljer så som dovhjortsryggbiff, viltkorvar och pulled pork på till exempel vildsvin. Till detta får ni även grillade grönsaker, säger Mikael och fortsätter:


– Till plankan serveras olika tillbehör som betsallad, melonsallad, tomatsallad, coleslaw, olika såser och någon härlig grillad färskpotatissallad med sommarkantareller och brynt smör. Kvällssolen brukar skina på slottsterassen så miljön är superfin där.

undefined
"Det vilda är med oss i allt vi gör, det är inte bara köttet utan också kantareller, bär och annat vi hittar från skogen", säger Mikael Eriksson, Mat- och dryckesansvarig.

Till maten finns ett brett sortiment med kvalitetsviner från hela världen att ackompanjera det grillade köttet med. Efter maten är slottspuben öppen, även där tar Öster Malma avstamp i det vilda och nära, då de samlar och plockar in ingredienserna till sina cocktails.

– Vi kommer ha fräscha sommardrinkar med olika teman beroende på vad vi har tillgängligt, som fläder, syren och björnbär. Vi kommer ha saftiga grillviner och serverar självklart också alkoholfria alternativ, säger Mikael.

undefined
På grillbuffén i år serveras grillplanka med olika detaljer.

Ett stenkast från slottet ligger Öster Malmas hotell. Här får du koppla av och spendera natten i en unik miljö, i något av deras stilrena rum. Som gäst har du även tillgång till bastu och sällskapsrum under hela vistelsen. Just nu har hotellet ett speciellt sommarerbjudande.

– Bokar du två rum får du det andra för halva priset, eller bokar du två nätter för du den andra natten för halva priset. Har du med hunden är det inga problem, vi har flera rum som tillåter hundar. Vi har ett väldigt bra läge för förbipasserande som reser, du är varmt välkommen att komma förbi för att rasta hunden, ta en lunch eller stanna till med husbilen på våra ställplatser.


– Innan man går härifrån ska man ta sig en titt i vår gårdsbutik. Där finns bland annat sylt, saft, bröd, honung, buljong, skinnförkläden, godis, glass och fryst viltkött som man kan köpa med och tillaga själv, säger Jenny Dingertz.

undefined
I hjärtat av Sörmland, endast 30 minuter från Nyköping, hittar du Öster Malma.
Öster Malma

Öster Malma ägs av medlemmarna av Svenska Jägareförbundet.

1947 började Svenska Jägareförbundet att arrendera hela Öster Malma med byggnader och mark av staten för att skapa en utbildningsanläggning för jaktutbildning. 

I dag är Öster Malma huvudcentrumet för Jägareförbundet. På anläggningen hålls möten och utbildningar – och det finns möjlighet att ta jägarexamen.

Konferens, event, fester, bröllop och andra arrangemang ordnar de för både företag, organisationer och privatpersoner.
 

Kontakt

Telefon: 0155- 24 62 28

Mejl: reception@ostermalma.se 

Läs mer om Öster Malma på deras hemsida här

Klicka här för att komma till deras Instagramsida.

Klicka här för att komma till deras Facebooksida.

Karta: Öster Malma
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NT.