Annonssamarbete med Rederi AB Kind

M/S Kind - en fågel Phoenix

Efter en oväntad olycka där måltidskryssaren M/S Kind välte i en torrdocka och skadades både in- och utvändigt såg läget svårt ut, men tack vare personalens kämpaglöd och hårda arbete är båten nu återställd. ”Ingen kom till skada och M/S Kind har restaurerats till sin forna glans! ”, utbrister Marianne Trygg stolt.

Marianne Trygg har drivit verksamheten som ensam ägare sedan 2015.

Marianne Trygg har drivit verksamheten som ensam ägare sedan 2015.

Foto: NTM Media/Content Studio

Native2023-06-10 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Marianne Trygg har sedan 1988 drivit verksamheten Rederi AB Kind tillsammans med sin bror och från och med 2015 som ensam ägare. Företaget grundades av hennes föräldrar under 1960-talet. Idag finns ett fartyg i flottan, M/S Kind, som är ett erfaret och beprövat fartyg från 1890, byggt i Stockholm som brandbåt till sjöss och namngivet Phoenix.

– Vår stora glädje har hela tiden varit att låta gästerna njuta av minnesvärda turer längs Kinda Kanal med underbara östgötska omgivningar, och tack vare hårt arbete, envishet och vilja av stål kommer M/S Kind att fortsätta trafikera Kinda Kanal även denna sommar.

– Min far byggde upp M/S Kind och skräddarsydde henne utefter de krav som Kinda Kanal ställer. I den smalaste slussen finns fyra centimeters marginal längs båda sidor, och där glider båten smidigt förbi.

undefined
M/S Kind är skräddarsydd utefter de krav som Kinda Kanal ställer.

 I med och motgångar genom åren har Marianne ihärdigt arbetat för att upprätthålla den kvalité och charm som gästerna får njuta av under kryssningarna längs Kinda Kanal. 

– Jag har mina fingrar i alla syltburkar inom verksamheten. När rederiets flotta bestod av tre fartyg med fler anställda och fler gäster arbetade jag administrativt. Men idag är jag mer operativ och har hand om personal, marknadsföring, ekonomi och så vidare. Det är utmanande och ibland känns det nästan övermäktigt, men känslan när vi kommer i gång för säsongen och allt fungerar är obeskrivlig, säger Marianne. 

undefined
Marianne Trygg har drivit verksamheten som ensam ägare sedan 2015.

Nyckeln till framgången för verksamheten är personalen som arbetar ombord. Marianne menar att trots olika behörigheter och roller så finner de en samhörighet och har utvecklat ett samarbete som gör att det gemensamma målet kan uppnås – att gästerna ska få en oförglömlig upplevelse. 

– Charmen med M/S Kind görs mycket av att vi hjälps åt och bjuder till - oavsett vilka gäster som stiger ombord. Våra gäster är småbarnsfamiljer, hundraårskalas, par, företag, organisationer med representation och så vidare. Vi anpassar upplevelsen utefter deras individuella behov. Det gör att tillvaron på M/S Kind aldrig blir vardag eller långtråkig. Vi måste hela tiden vara vakna och lyhörda för våra gäster.

undefined
Tillsammans kämpar besättningen för att gästerna ska få ta del av en oförglömlig upplevelse.

Efter att verksamheten återhämtat sig från pandemin så trodde Marianne att det värsta var över, men sedan kom fredagen den femte maj 2023 och olyckan slog till.

– När båten skulle docka ut ur torrdockan och komma i vatten började fartyget att luta och plötsligt välte hon. Det kändes verkligen hemskt. Jag kunde inte ens registrera vad som hände i stunden. Jag satt i salongen och fyra andra i besättningen stod på fördäcket. 

Hon fortsätter:

– Där jag satt fick jag möblerna över mig, jag lyckades klättra ut i 45 graders vinkel och skrek till de andra för att se om de var oskadda, men jag fick inget svar. Sedan hördes tre stora kras, och det var allt porslin, glas och lösa inventarier som förstördes. Jag tänkte att det var en mardröm. Vi som precis var färdiga, hade gjort i ordning och checkat av allt som skulle göras inför säsongsstart.

Förutom stora skador på skrovet var nästan all interiör förstörd, men ingen ombord skadades. 

– Sedan dess har jag och några andra arbetat dag och natt med att reparera allt. Nu är vi slitna men glada och lättade, det känns så roligt att kunna komma i gång med säsongen igen. 

undefined
Charmen med M/S Kind görs mycket av att vi hjälps åt och bjuder till - oavsett vilka gäster som stiger ombord, säger Marianne.

Tack vare en kombination av hängivenhet, stort engagemang och en brinnande passion för verksamheten har personalen tillsammans med skickliga tekniker återställt båten till sin tidigare prakt. Nu är de redo att ge sig ut i Kinda Kanal igen. 

– När jag ser tillbaka på hela händelseförloppet så är det ett mirakel att vi kan sätta i gång verksamheten igen redan nu. Vi har verkligen kämpat för det här. Det finns en sådan själ i verksamheten, våra hjärtan är med i allt vi gör och våra ungdomar som arbetar här är grymma. Vi hjälps åt allihop och ger järnet.

undefined
Nu är de redo att ge sig ut i Kinda Kanal igen.

– Att ha kämpat sig igenom en utmaning som denna är en bedrift som inte bör underskattas. Vi har ett jävlar anamma och väljer att se lösningar i stället för problem. Det gäller att göra något bra utav de hinder vi stöter på, och efter denna erfarenhet har vi sett till att komma ut på andra sidan ännu starkare.

– Kom till oss, ta en tur med M/S Kind utmed slingrande kanal. Med slott, slussar och sevärdheter som ett magnifikt pärlband. Allt finns hos oss för magen, strupen och gemytet. På Kinda Kanal tickar inte tiden – den kluckar. Upplevelsen väntar på dig, boka din resa med M/S Kind! säger Marianne avslutningsvis.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NT.