Annonssamarbete med Gridcon AB

Så kan du sänka dina kostnader och göra nytta för miljön – samtidigt

Magnus Eklöf på Gridcon i Norrköping berättar: ”Det är häftig teknik som gör skillnad på riktigt för både miljön och privatpersonen”.

Jonathan Lagerlund och Magnus Eklöf, Gridcon Norrköping.

Jonathan Lagerlund och Magnus Eklöf, Gridcon Norrköping.

Foto: Content Studio, NTM Media

Native2023-07-03 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

När en bekant visade hur han i sin telefon kunde se hur sina solceller levererade och berättade om hur nöjd han var med installationen hakade Luis Figueroa på direkt. 

— Jag hade pratat med olika firmor om att installera solcellspaneler men inte hittat någon jag var helt nöjd med. När jag fick höra om Gridcon i Norrköping kontaktade jag dem direkt. Nu är alla tjugotvå solcellspaneler installerade och jag är jättenöjd. Alla jag har varit i kontakt med har varit glada och trevliga, de har skött allt och jag har inte behövt tänka på något, berättar Luis. 

Han fortsätter: 

— Det kändes tryggt att lämna över allt till någon jag kunde lita på. När de var färdiga lämnade de dessutom rent och fint efter sig och det uppskattades verkligen. Allt har gått snabbt och smidigt från dag ett och jag skulle varmt rekommendera dem. 

undefined
Luis Figueroa är väldigt nöjd med installtionen av solcellspaneler.

När Luis skickade in sin intresseanmälan till Gridcon landade projektet hos Jonathan Lagerlund som bokade in ett hembesök hos Luis. De kom överens om budgetofferten direkt och redan veckan därpå var projektören på plats. Fyra veckor senare är projektet i hamn.

— Från första kontakt till färdig installation är det cirka sex veckor där vi sköter alltifrån föranmälan och besiktning av tak till installation och färdiganmälan. Innan vi avslutar projektet lämnar vi över en instruktion och driftpärm med all information man kan tänkas behöva. Det enda kunden behöver tänka på är vilket elbolag de vill sälja sitt överskott till, säger Jonathan. 

Gridcon är Sveriges äldsta solcellsbolag och sedan de startade 2008 har det hänt mycket såväl inom branschen som på företaget. Idag kan de tio anställda erbjuda en helhetslösning till sina kunder. 

— Vi har bra referenser från såväl stora entreprenader som privatpersoner, god specialistkunskap inom bolaget och lång erfarenhet vilket resulterar i att vi kan ge våra kunder en trygghet under hela resans gång. De produkter vi erbjuder är noga utvalda och de som vi kommit fram till är de bästa på marknaden efter att ha provat flera olika, menar Jonathan. 

undefined
Jonathan Lagerlund och Magnus Eklöf, Gridcon Norrköping.

Värt att nämna är även att Gridcon är unika i att vara en av få aktörer som kan erbjuda sina kunder ett alternativ till att sälja sin överskottsel, nämligen möjligheten att agera stödtjänst mot kraftnätet med hjälp av ett batteri.  

— Svenska kraftnät handlar upp olika stödtjänster för att säkerställa att elnätet alltid är i balans och där är batterier en del i detta. Alla som är med och möjliggör detta får i utbyte en ersättning. Förutom att detta är väldigt lönsamt är det även ett effektivt sätt att skapa mer billig och förnybar el samtidigt som elsystemet blir mer driftsäkert, förklarar Magnus Eklöf, VD på Gridcon. 

Jonathan och Magnus berättar även att det är förvånansvärt få kunder som pratar om pengarna de kan spara genom att installera solcellspaneler och att de i stället verkar vara fokuserade på att göra en god insats för miljön. 

— Många kunder vill hellre rådfråga om leveranstider, vad de kan tänkas få för årsproduktion och hur stor anläggning de behöver installera än att prata pengar, säger Jonathan. 

Magnus fyller i: 

— Att arbeta med solceller innebär så mycket mer än att bara sälja produkten. Det är häftig teknik som gör skillnad på riktigt för både miljön och privatpersonen. Med den elektrifiering som råder kommer inte energibehovet att bli mindre och det gäller att säkra upp sin tillgång och kostnad. Redan första månaden med solcellspaneler märker man en skillnad i minskade kostnader samtidigt som man i ett större perspektiv bidrar till planetens välmående. 

Vill du veta mer eller komma i kontakt med Gridcon? Klicka här! 

5 fördelar med solceller

Du blir mindre beroende av upp- och nedgångarna på elmarknaden 

Du får lägre energikostnader 

Tack vare att driftkostnaderna sänkts ökar i stället värdet på ditt hus 

Du bidrar till att minska den globala uppvärmningen genom att använda dig av miljövänlig energi

De kräver minimalt underhåll och har lång livslängd 

Karta: Gridcon AB
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NT.