Annonssamarbete med LA Takvård

Så undviker du vattenskador i hemmet

För att förebygga vattenskador, frostsprängningar och missfärgning bör man sköta om sitt tak. LA Takvård har lång erfarenhet och kompetens inom ämnet: ”Omvårdnad av tak är det mest ekonomiska och hållbara alternativet”, säger Christoffer Kinik, ägare av LA Takvård Östergötland/Sörmland.

Christoffer Kinik, till höger, och kollegan Tim Rydquist, till vänster.

Christoffer Kinik, till höger, och kollegan Tim Rydquist, till vänster.

Foto: Öst Media

Native2024-04-01 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Grundaren av företaget LA Takvård kom på idén om att erbjuda kvalitativ takvård när han själv skulle försöka få bort påväxten på sitt eget hustak utan att använda högtryck eftersom det trycker in väta i taket och tar bort pannans ytskikt.

undefined
"Taket på huset är ju husets egna paraply", menar Christoffer.

– Vi har arbetat med samma teknik utan högtryck sedan företagets startades för arton år sedan, säger Christoffer. 

Kollegan Tim Rydquist som är Christoffers högra hand, förklarar att regelbunden omvårdnad av sitt tak är både det mest ekonomiska och hållbara alternativet. Personalen hos LA Takvård har all kompetens och utrustning för att få jobbet gjort på ett så bra sätt som möjligt.

undefined
Christoffer Kinik, till höger, och kollegan Tim Rydquist, till vänster.

– Många påstår att ett tak bara klarar av trettio år innan det behöver läggas om – men så är inte alltid fallet. Att sköta om sitt tak är en investering som lönar sig i slutändan, det är väldigt dyrt att lägga om taket. På en vanlig villa får man räkna med upp emot 250 000 kronor, medan en takrengöring av oss kostar mellan 7000–10 000 kronor, förklarar Christoffer.

Han fortsätter: 

– Alger och lav är en syresättande produkt som letar sig in i pannan och därefter börjar även mossa att växa. Och en påföljd av detta är frostsprängningar samt sämre avrinning på pannan. Har man otur så kan påföljden av detta bli en vattenskada på taket som behöver tas hand om. Taket på huset är ju husets egna paraply.

undefined
"Att sköta om sitt tak är en investering som lönar sig i slutändan".

Hur går det då till för att få kontakt med Christoffer och LA Takvård?

– Vanligast är att man lämnar in en intresseanmälan på hemsidan eller ringer mig. Då bokar vi upp en dag för en besiktning av fastighetstaket där vi gör en helhetsundersökning på hur taket ser ut genom att bland annat gå igenom genomslagpunkterna, alltså skorsten och ventilation. Den viktigaste delen av taket är undertaket så genom att titta på genomslagspunkterna ser vi ifall det ser fräscht ut.

– I de flesta fall är det inte själva takpannan som är problemet, utan det som ligger därunder. Vi mäter även hur stort taket är och sedan får kunden en offert på arbetet.

undefined
"Många påstår att ett tak bara klarar av trettio år innan det behöver läggas om – men så är inte alltid fallet".

För att undvika vattenskador och andra problem finns LA Takvård tillgängliga för att rengöra tak. Både privat- och företagskunder har i många år återkommit till företaget för att ta del av deras tjänster, menar Christoffer.

– Vi lämnar aldrig våra kunder i sticket och vi vet att vår produkt klarar av fyra till fem år. Därefter är taket fortfarande rent och fräscht, men skyddet är på väg att försvinna och bör därför kompletteras. Då kontaktar vi kunden för att erbjuda en ny behandling för att tillämpa nytt medel på taket för att erhålla ett fortsatt rent och fint tak.

– Vi ger alltså kunden en helhetslösning på taket som varar i flera år framöver, säger Christoffer avslutningsvis. 

Kontakta LA Takvård

Hemsida: https://takvard.se/

Christoffer Kinik:

Telefonnummer: 0735309798, 011 4433110

Mejladress: christoffer@takvard.se

Tim Rydquist:

Telefonnummer: 0723149200, 011 4433113

Mejladress: tim.rydquist@takvard.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NT.