Annonssamarbete med Peab Bostad

112 nya lägenheter i Inre hamnen – snart säljpremiär

I Inre hamnen växer ett av Norrköpings mest attraktiva områden fram. Beläget ett stenkast från Motala ström med närhet till både stadspuls och grönska planeras bostadsområdet Brf Saltäng med säljpremiär efter sommaren.

Brf Saltäng är ett unikt projekt i Inre hamnen. Säljpremiären sker efter sommaren.

Brf Saltäng är ett unikt projekt i Inre hamnen. Säljpremiären sker efter sommaren.

Foto: Peab Bostad

Native2023-07-15 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Det är Peab Bostad som står bakom satsningen på 112 nya lägenheter i Inre hamnen. De ser en stor potential i området som kommer att präglas av historia, tilltalande arkitektur och hållbarhet.

– Inre hamnen kommer att vara ett levande och härligt område att bo och vara i. Läget och kombinationen av bostäder, arbetsplatser, butiker och självklart kanalerna med badplatser och restauranger gör att området får stor charm och hög trivsel, säger Martin Enebjörk, projektchef Brf Saltäng. 

Närheten till vatten präglar hela Inre hamnen och längst kajen finns härliga promenadstråk, kanaler, bryggor och goda möjligheter till både bastu och bad. Närheten till kommunikationer gör också att det kommer att vara smidigt att ta sig runt oavsett om det är med cykel, bil eller kommunalt. 

undefined
Området bjuder in till umgänge och utomhusvistelse med närhet till både stadspuls och grönska.

Byggnaden kommer att stå ut i sin omgivning och har en killiknande form med trappning i höjdled som innebär att antalet våningar gradvis ökar. Huset kommer också att ha utmärkande, rundade hörn – något som för tankarna till Flat Iron i New York. 

– Byggnaden kommer att ha en väldigt spännande karaktär. Utformningen är unik på det sätt att den tillåter många olika typer av planlösningar och lägenhetstyper, vilket ofta är ovanligt i nybyggnadsprojekt, säger Martin och fortsätter:
– När det kommer till materialvalen är tanken att kombinationen av tegel och trä ska knyta samman den nya bygganden med platsens långa historiska koppling till industri- och hamnverksamhet för att skapa en enhetlig känsla. 

undefined
Martin Enebjörk är projektchef för nya Brf Saltäng i Inre hamnen.

I Brf Saltäng ska det vara enkelt att leva en aktiv livsstil. Lägenheterna planeras ha olika storlekar, mellan ett till fem rum och kök, och många är lite större treor, fyror och femmor. Byggnaden har också både privata och allmänna terrasser och balkonger i alla väderstreck för den som vill spendera mer tid utomhus. På de gemensamma ytorna kommer det att finnas exempelvis pergola och gott om odlingsmöjligheter. 

– Det är en stor fördel om man funderat på att flytta från hus men samtidigt vill ha gott om yta och utomhusmöjligheter. Här finns det garanterat något som passar alla och man kan vara säker på att man får ett bekvämt och personligt boende, säger Martin. 

undefined
Takterrassen passar perfekt för aktiviteter och umgänge.

Byggnaden har flera egenskaper som skiljer sig från mängden. De generösa utomhusmiljöerna och eget garage direkt under huset är några av fördelarna som huset kommer att erbjuda.

– Vi bygger ett garage med gott om plats. Det finns laddplatser för elbil, cykelparkering och även en bilpool med två bilar och två lådcyklar tillgängliga för användning, berättar Martin.

5 anledningar att välja Brf Saltäng

  • Många lägenhetstyper och specialutformade planlösningar.
  • Gemensamma ytor: Föreningslokal, takterrasser, pergola och plats för odling. 
  • Eget garage: Både parkeringsmöjligheter och tillgång till bilpoolsbilar och lådcyklar.
  • Energismart: Spillvattenåtervinning och solceller på taket för lägre driftskostnader.
  • Övernattningslägenhet för gäster.
undefined
Det är genomgående välplanerade lägenheter med många bostadskvaliteter. Exempelvis väl tilltagna umgängesytor med utgång direkt till balkongen.

Peab är måna om att bostadsköpet ska vara en trygg upplevelse och har tagit fram ett trygghetspaket – Trygghetslöftet. Det innehåller bland annat viktiga garantier, fördelar och information. Dessutom får du som köpare en personlig kontakt på Peab som du kan rådfråga under hela bostadsresan och vända dig till med eventuella frågor och funderingar. 

– För oss är det jätteviktigt att erbjuda trygghet. Vi är med i branschinitiativet Trygg Brf och tar långsiktigt ansvar för kvaliteten av själva huset samt för föreningen och dess ekonomi, säger Martin. 

En annan trygghetsfaktor är att hela bostadsprojektet är Svanenmärkt. Det innebär höga miljö- och energikrav i hela byggkedjan i allt från materialval till energianvändning – och garanterar att lägenheterna håller hög standard. Att projektet är Svanenmärkt innebär också att man kan ta gröna lån till förmånligare ränta. 

undefined
”Det ska vara tryggt att köpa bostad och därför erbjuder Peab Trygghetslöftet som en säkerhet för dig”, säger Martin Enebjörk.

En rolig del i att köpa ett helt nytt boende är att man har stora chanser att sätta sin egen prägel och vara med och ta beslut om material, design och färg. Peab erbjuder ett inredningskoncept som gör det enkelt att välja det man tycker om och det utgår från fyra olika designval.  

– Är man med från säljpremiären kan man påverka sin framtida bostad och få ett mer personligt hem. Man har chans att välja detaljer som exempelvis färg och material, något som brukar vara väldigt uppskattat, förklarar Martin. 

Här hittar du mer inspiration och information om de olika designkoncepten och om inredningsval för ditt nya hem.

undefined
Peabs designkoncept finns i fyra inredningsstilar: Solid, Kontrast, Tidlös och Genuin. På bilden syns Tidlös.

Det är mycket på gång i Norrköping och Peab är engagerade i många projekt framöver. Snart påbörjas även bostadsprojekt i Sandbyhov och på listan finns också en rad andra bostads- och fastighetsprojekt. 

– Peab är Nordens samhällsbyggare, vi utvecklar framtidens stadsmiljöer med såväl bostäder som kommersiella fastigheter. Vi skapar trivsamma hem och miljöer där människor vill arbeta, leva och bo. Tveka inte att kontakta oss om du vill prata bostäder eller fastighetsutveckling i Norrköping, säger Cecilia Stenqvist, försäljningschef PU Riks.

Kort om Brf Saltäng

  • Bostadsrättsföreningen består av 112 nyproducerade lägenheten, ettor till femmor med möblerbar balkong eller egen uteplats. 
  • Säljstart efter sommaren 2023. 
  • Trygg ekonomi. Peab köper de lägenheter som inte är sålda vid inflyttning. 
  • Peab ingår i Trygg Brf, en kvalitetsmärkning för nyproduktion av bostadsrätter. 
  • Byggnaden kommer att vara Svanenmärkt – nordens officiella miljömärkning. 
Peabs designkoncept finns i fyra inredningsstilar: Solid, Kontrast, Tidlös och Genuin. På bilden syns Genuin.
Peabs designkoncept finns i fyra inredningsstilar: Solid, Kontrast, Tidlös och Genuin. På bilden syns Genuin.
Gör din intresseanmälan

Är du intresserad av lägenheterna i Brf Saltäng? 
Ta chansen och var med från början. Läs mer om bostadsprojektet och gör din intresseanmälan direkt på hemsidan

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NT.