Annonssamarbete med ICA Maxi Norrköping

Hit flyttar ICA Maxi: ”En uppdaterad version av butiken”

Personalen hos ICA Maxi börjar ladda upp inför den kommande flytten. Med en lång historia av framgångar bakom sig vill de lämna den nuvarande lokalen med flaggan i topp. ”Nu flyttar vi till en mer självständig lokal”, säger Markus Odin.

Personalen hoppas att kunderna kommer trivas.

Personalen hoppas att kunderna kommer trivas.

Foto: Matilda Söderström

Native2023-11-02 13:15
Detta är ett annonssamarbete.

I början av 2024 ska flytten till de nya lokalerna gå av stapeln, men till dess finns mycket att stå i för personalen. Syskonen Anneli och Markus Odin, handlare, tillsammans med Niklas Andersson, vd, berättar om nyheten:

– Att bedriva dagligvaruhandel i ett köpcentrum är inte optimalt, för de synergier som vi tänkt ska vara till vår fördel fungerar inte riktigt. Det är två olika beteenden att shoppa och att handla dagligvaror, förklarar Markus.

Han fortsätter:

– Därför tar vi nu vårt pick och pack och flyttar till en mer självständig lokal på Blygatan 27. Den nya grannen kommer bli Systembolaget, vi kompletterar varandra på ett bra sätt, kombinationen av mat och dryck säger ju sig självt – det kommer bli en perfekt matchning. 

undefined
I den nya lokalen kommer de få till en helt annan effektivitet med logistiken.

ICA Maxi har funnits på samma plats sedan 1994 och under de första åren kallades fastigheten för ”Maxi-huset”. När nya ägare tog över byggde de ut och döpte området till Ingelsta Shopping.

– Vår butik är en av Sveriges äldsta Maxi-butiker och sedan 1994 har det varit mer eller mindre en framgångssaga för oss. Därför vill vi lämna värdigt och påbörja den här nya eran i syfte av att göra upplevelsen för våra kunder ännu bättre, förklarar Niklas.

undefined
Personalen hoppas att kunderna kommer trivas.

Utöver de nya lokalerna, fräschare inredning och mer modern utrustning vill personalen understryka att kärnan i verksamheten kommer förbli den samma.  

– Nya tider för med sig nya beteenden. I den nya lokalen kommer vi få till en helt annan effektivitet med logistiken. Vi behöver inte ha lika stora ytor idag med den teknik vi har tillgång till. Det kommer bli som en uppdaterad version av butiken, men mycket kommer vara sig likt, säger Markus.

undefined
"Vi kommer ha samma omtänksamma, tillgängliga och kompetenta medarbetare och i framtiden vill vi kunna anställa ännu fler" säger Anneli.

– Vi kommer ha samma omtänksamma, tillgängliga och kompetenta medarbetare och i framtiden vill vi kunna anställa ännu fler. Vi är redan en stor arbetsgivare i kommunen, men vi hoppas på att bli ännu större, tillägger Anneli. 

undefined
Den nya lokalen byggs för att erbjuda kunderna en bättre upplevelse.

Syftet med flytten är att kunna ge kunderna en ännu enklare och smidigare butik att handla i. 

– Det är lätt att tro att vi ska göra något helt nytt, men flytten innebär helt enkelt ett enklare kundvarv, bättre utlämning för online-beställningar och ett mer modernt och fräscht utseende på butiken, berättar Niklas.

– Vi hoppas verkligen att kunderna kommer stormtrivas. I ett senare skede kommer vi i detalj kunna berätta mer om de nyheter som flytten kommer att medföra. Allt för att underlätta hela kundupplevelsen! säger Markus avslutningsvis. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NT.