Annonssamarbete med Modehatten

Hattar för alla tillfällen: ”Mode ska hålla över tid”

Helene Ådahl, ägare.
Helene Ådahl, ägare.

På Hospitalsgatan i Norrköping ligger butiken Modehatten med anor från artonhundratalet. Här erbjuds kunderna huvudbonader för alla säsonger och ett personligt bemötande.

Native 5 oktober 2023 07:40
Detta är ett annonssamarbete.

År 1879 startade fröken Åkerlind och fröken Janzon verksamheten Åkerlind & Janzons Modeaffär på Hospitalsgatan i Norrköping. Det betyder att butiken funnits i 144 år och är numera Norrköpings äldsta butik. Idag är det Helene Ådahl som driver butiken och hon är den femte ägarinnan.

undefined
Beroende på vilken säsong som råder ser utbudet i butiken lite olika ut.

– Det har bara varit kvinnliga ägare och ingen har varit släkt. Men det har alltid funnits en modist i butiken och det gör det även idag. Det är en trygghet för kunden att det finns lite extra kunnande här – det tror jag verkligen uppskattas.

undefined
Helene Ådahl, ägare.

Helene är utbildad modist (tillverkare av damhattar) och tog examen 2014. Med ett tränat öga för färg, form och material kan hon hjälpa alla som kommer in att välja rätt huvudbonad. 

– Modehatten är en så kallad slowfashion-butik, vilket innebär att modet ska hålla över tid. Därför är det viktigt att kunderna verkligen trivs med sina köp. Här erbjuds kvalitet, personlig service och kunskap, säger Helene. 

undefined
"Bekvämlighet och att trivas i plagget är det allra viktigaste", menar Helene.

Hon fortsätter:

– Din personliga stil och vilka färger som passar just dig är viktigt att ha i åtanke och det visar sig på bästa sätt genom att få personlig vägledning i butiken.

undefined
Modet ska hålla över tid.

Beroende på vilken säsong som råder ser utbudet i butiken lite olika ut. På sommaren är det många som efterfrågar stråhattar.

– Något jag lagt märke till är att många som vill ha en stråhatt inte längre bara vill att den ska se snygg ut, utan de är även ute efter funktionen. Nu tänker många på att faktiskt skydda sig från solen och med tekniska material som har UV-skydd blir det möjligt. 

undefined
Färgglada mössor med matchande halsdukar i mjukaste cashmere.

Inför hösten är sortimentet fyllt av mössor, halsdukar, varma vantar och merinostrumpor vars leverantörer är noga utvalda. 

– Den här årstiden är stickat mode väldigt aktuellt, både vad gäller mössor, vantar, halsdukar och pannband som är stickade i samma garn. Ull är ett bra miljöval eftersom det inte blir så smutsigt och det går att vädra. Det håller över tid om man tar hand om det. 

undefined
Den här årstiden är stickat mode väldigt aktuellt.

– Lite bättre kvalitet kostar i allmänhet mer, men å andra sidan så håller det längre. Det känns härligt att kunna ta fram sina favoriter år efter år. 

undefined

Oavsett om du behöver något festligt eller något att bära till vardags så finns det många alternativ att välja mellan hos Modehatten. 

– Det är kul att se när kunder kommer in och vi plockar fram något som de inte förväntade sig att de skulle gilla. Bekvämlighet och att trivas i plagget är det allra viktigaste.   

Modehatten

Adress: Hospitalsgatan 16

Hemsida: https://www.modehatten.se/

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NT.