Annonssamarbete med Häfla bruk

Anrika Häfla satsar vidare – här är brukets framgångsrecept: “Investerar väldigt mycket i personalen”

Häfla Bruk ligger i den lilla orten Hävla i Östergötland – en fantastiskt vacker plats som ligger en dryg mil norr om Rejmyre och strax väster om Katrineholm. Ola Thorén har varit platschef sedan i oktober.
Häfla Bruk ligger i den lilla orten Hävla i Östergötland – en fantastiskt vacker plats som ligger en dryg mil norr om Rejmyre och strax väster om Katrineholm. Ola Thorén har varit platschef sedan i oktober.

Anställningstrygghet, stora utvecklingsmöjligheter och en hög framtidstro. De två kollegorna Ola Thorén och Marcus Eriksson har bara gott att säga om sin arbetsplats Häfla Bruk. "Ägarfamiljen har även de finansiella musklerna som krävs för att bruket ska kunna växa och utvecklas", säger Ola Thorén, platschef.

Native 22 december 2023 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Häfla Bruk har funnits som företag i över 300 år. De har bland annat tillverkat ståltrappor sedan mitten av 1950-talet. Idag är de är en ledande leverantör av smides-, plåt- och metallprodukter. Marcus Eriksson har arbetat på det anrika företaget sedan 2006.
– Jag har arbetat på flera olika avdelningar, bland annat som säljare. 2018 fick jag möjlighet att söka en tjänst som konstruktör och jag trivs jättebra, säger han om sin nuvarande roll.

En modern industrianläggning – här kan du läsa mer om Häfla Bruk

undefined
"Mitt jobb är både roligt och otroligt omväxlande”, konstaterar Marcus Eriksson.

Häfla Bruks storsäljare är trappor, ramper och räcken. De är också kända för sin sträckmetall. Marcus Eriksson berättar att brukets produkter syns överallt i samhället.
– Vi levererar produkter till alla branschen. Det handlar om allt från industrier till kommersiella bolag med fastigheter och varuhus. Det ligger väldigt mycket planering bakom våra smarta lösningar, även fast gemene man inte tänker på det, säger han.

Från trappor och ramper till gallerdurk och sträckmetall – kika in Häfla Bruks produkter här

undefined
Några exempel på Häfla Bruks storsäljare – trappor, ramper, gallerdurk och sträckmetall.

Om cirka två år har Marcus Eriksson arbetat på Häfla Bruk i 20 år. Från början hade han sikte på att bli musiker, men trivdes så bra på bruket att han blev kvar.
– Nu håller jag på med musik på fritiden i stället. Jag trivs jättebra på Häfla. Jag har även bra kollegor. Vi har ett stort produktsegment vilket gör att mitt jobb är otroligt omväxlande. Det händer något nytt hela tiden, säger han.

Här kan du ta del av ett flertal av Häfla Bruks nöjda kunder och deras projekt

undefined
Den stora fabriken mitt i skogen. Häfla Bruks fina omgivning och arbetsmiljö är vida känt.
undefined
Häfla månar om personalens friskvård och alla kan träna i ett nytt och fullt utrustade gym. Dessutom har Häfla en egen fin lunchrestaurang med en duktig kock som erbjuder lunch till alla medarbetare varje dag.
undefined
Häfla Bruk har en lång tradition av att vara en omtyckt arbetsgivare som tar väl hand om sina anställda. Kontors- och produktionslokalerna är ljusa, fina, rena och moderna.

Det Marcus syftar på är ägarfamiljens framåtanda och positiva framtidstro. Ola Thorén, platschef på bruket sedan oktober, håller med.
– Häfla Bruk är det lilla företaget med de stora musklerna. Det är kort till beslut och ägarfamiljen har en stor investeringsvilja. Jag har bara jobbat här i några månader, men jag trivs superbra, säger Ola och fortsätter:

Det finns en stolthet på företaget och en vilja att arbeta tillsammans för att göra bruket ännu bättre.

Tryggt och bra arbete med naturnära livskvalitet – här kan du läsa om lediga tjänster på Häfla Bruk

undefined
På fritiden är Marcus Ericsson bland annat en inbiten diskgolfare. ”Vi har en fantastiskt fin 18-hålsbana, Häfla Bruks Diskgolfbana, som vi tack vare företaget fått möjlighet att anlägga här i Hävla. Där spenderas många timmar”, berättar Marcus.

Framgångsreceptet för Häfla Bruk är vida känt inom bolaget. Förutom produkterna, fokuserar ägarfamiljen mycket på personalen.
– Det märks att de värnar om personalen. Alla anställda har även en egen röst, och kan vara med och påverka utvecklingen. Det skapar en trygg miljö, säger Ola Thorén och Marcus Eriksson avslutar:
– Vi har en bra arbetsmiljö med fina personalutrymmen, restaurang, matsal, träningsmöjligheter – och en enormt vacker natur och omgivning runt hörnet.

Här finns kontaktuppgifter till Häflas säljansvariga över hela landet

Om Häfla Bruk

Adress: Grenadjärtorpsvägen 6, Rejmyre
Telefonnummer: 0151-52 40 00
Hemsida: www.hafla.se

Häfla Bruks AB är en ledande leverantör av smides-, plåt- och metallprodukter. I sortimentet ingår bland annat sträckmetall, gallerdurk, räcken, trappor, ramper samt tjänster inom plåtbearbetning och laserskärning. Häfla Bruk har Nordens bredaste tillverkningsprogram för sträckmetall och stålkonstruktionerna varmförzinkas i egen varmförzinkningsanläggning. Häfla Bruks AB har funnits som företag i över 340 år och har tillverkat bland annat ståltrappor sedan mitten av 1950-talet. Häflas brukstradition, kunskap och utveckling gör företaget till en unik partner.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NT.