Annonssamarbete med Kuddby Trädfällning

Förbered tomten inför höstvädret: ”Undvik olyckor”

När hösten närmar sig är det viktigt att vara medveten om de faror som kan uppstå om träden på tomten är i dåligt skick. Genom att ta ned de farliga träden i förväg så minskar risken för olyckor och skador när höstens oväder slår till.

Native 1 september 2023 12:00
Detta är ett annonssamarbete.

Kuddby Trädfällning tar sig an såväl stora som små arbeten för privatpersoner, kommuner, bostadsrättsföreningar och företag. Med stor noggrannhet och precision utför de sina arbeten på ett effektivt och professionellt sätt. Per Ekman, ägare av företaget, berättar:

undefined
Att avgöra om ett träd är i dåligt skick kan vara en utmaning, men det finns några tecken att vara uppmärksam på.

– Vi kan lösa alla de mest komplicerade trädfällningsproblem, inget problem är för stort eller för litet. 

Han fortsätter:

– Nu till hösten är det viktigt att se över sin tomt för att upptäcka eventuella problem innan det är för sent. När blåsten, regnet och snöovädret slår till knäcks många träd, vilket kan leda till stora skador. 

undefined
Det är viktigt att agera i tid för att skydda omgivningar, människor och egendom.

Oavsett hur situationen ser ut har Kuddby Trädfällning all den utrustning och expertis som krävs för att kunna lösa problemen.

– Det kan handla om att vilja ta ned några träd på tomten för att de till exempel blockerar solceller, dött av granbarkborrar eller för att de växer in i taket eller fasaden, förklarar Per.

undefined
"Vi kan lösa alla de mest komplicerade trädfällningsproblem", menar Per.

– Det är faktiskt ett relativt vanligt problem att folk installerar solceller för att sedan upptäcka att panelerna blockeras av träd på tomten.  

Att återställa och fixa i ordning tomten i förebyggande syfte inför höstens stormar och vinterns snöoväder kan göra stor skillnad. 

– Undvik olyckor genom att se över hälsan på träden. Det är viktigt att agera i tid för att skydda omgivningar, människor och egendom, säger Per.

undefined
Undvik olyckor genom att se över hälsan på träden.

Det kan vara svårt att avgöra om ett träd är i dåligt skick, men det finns några tecken att vara uppmärksam på. 

– Håll utkik för svamp längs trädstammen och hackspettar. Hackspettar indikerar nämligen att det är mycket insikter i träden. Uppstår osäkerhet kring detta finns alltid möjligheten att rådfråga oss för att få en korrekt bedömning av trädet och avgöra om det behöver tas ned eller om det kan räddas.

undefined
Företaget tar både ner och bort träden.

Många brukar fråga ifall det är möjligt att få träden borttagna efter att de tagits ned, och det är något som Kuddby Trädfällning ser som en självklarhet.

– Vi tar ner och tar bort. Däremot finns det vissa som ber om att få ha kvar träden för att göra ved av dem, och det går självklart också bra, säger Per avslutningsvis.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NT.