Annonssamarbete med Lawly

Ditt testamente kan förändra barns framtid

Alla barn förtjänar en trygg och säker uppväxt och Plan International arbetar på plats för att motverka barnäktenskap och könsstympning. Samtidigt bidrar de till att fler barn får möjligheten att gå i skolan och därmed bättre framtidsutsikter. Genom en testamentsgåva kan du vara med och skapa bättre förutsättningar för utsatta barn.

I Zambia träffade Izla flickor som varit tvungna att hoppa av skolan.

I Zambia träffade Izla flickor som varit tvungna att hoppa av skolan.

Foto: Plan International

Native2022-11-23 10:24
Detta är ett annonssamarbete.

Plan International kämpar varje dag för alla barns rättigheter och flickors lika villkor. Izla Bethdavid arbetar för Plan International och reste tidigare i år till Zambia för att följa upp deras pågående projekt där.

undefined
I Zambia träffade Izla flickor som varit tvungna att hoppa av skolan.

– I Zambia träffade jag flickor som på grund av pandemin blev tvungna att hoppa av skolan. Minskade inkomster till hemmet bidrog till att vissa familjer tvingades att prioritera bort sina döttrars utbildningar. Skolan betydde allt för flickorna, det var deras enda hopp om en trygg framtid. Nu vändes deras liv upp och ner, och det fanns ingen återvändo. Dessa flickor valde då att vända sig till killar för ekonomisk hjälp i brist på andra medel. Det ledde till att de blev gravida vid tidig ålder och fastnade i en negativ fattigdomsspiral eftersom de då inte fick möjligheten att gå tillbaka till skolan, berättar Izla.

undefined
Att inte få möjlighet till skolgång utsätter flickor för stora risker.

Izla berättar att var tredje sekund tvingas en flicka att gifta sig, det är 30 000 flickor varje dag. Barnäktenskap innebär att de förlorar kontrollen över sina liv. Ofta tvingas flickorna sluta skolan, blir gravida och föder barn trots att de själva bara är barn. Förutom de risker som barnen utsätts för när de inte får gå i skolan, menar Izla att det inte heller går att föreställa sig hur det är för de personer som måste gå igenom hela sitt liv utan att kunna läsa, skriva eller räkna.

– Jag har tidigare arbetat med en vuxenutbildning där 20–25 åringar, som inte fått chansen att gå i skolan och därmed aldrig fått lära sig att läsa, skriva och räkna. Jag fick ofta höra dem säga att de tidigare känt sig som blinda, men att de nu kunde se. Nu kunde ingen längre lura dem på priset på grönsakerna på marknaden och de kunde läsa skyltarna på vårdcentralen.

Att ge en testamentsgåva bidrar till att stärka Plan Internationals viktiga arbete. Varje gåva är betydelsefull och går till att stoppa barnäktenskap, mätta hungriga magar, stötta barn på flykt och möjlighet till skolgång.  

undefined
Att ge en testamentsgåva bidrar till att stärka Plan Internationals viktiga arbete.

Du kan vara med och göra skillnad för barnen!

Att testamentera är väldigt lätt att skjuta upp, och det finns många fördomar om att det är svårt och krångligt. Men Lawly har utvecklat en tjänst som är framtagen för att vara så enkel som möjligt och som dessutom är kostnadsfri. 

Klicka här för att läsa mer om hur du upprättar ditt testamente på Plan International Sveriges hemsida. 

Vilka är Plan International?

Med verksamhet i mer än 75 länder är Plan International en av världens största barnrättsorganisationer. Deras verksamhet finns på olika nivåer, både där viktiga beslut fattas och på lokal nivå. De verkar i städer, byar och flyktingläger med barn, föräldrar, lärare och politiska ledare.Arbetet handlar om att skapa långsiktig förändring för såväl individ som samhälle. Oavsett om de förebygger inför framtiden eller hanterar en pågående katastrof, så finns de där för barnen – som alltid är deras högsta prioritet. 

Svensk insamlingskontroll kontrollerar deras arbete och de har ett 90-konto.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NT.