Annonssamarbete med Estea

Fastighetsförvaltaren: Så bor du tryggt och socialt efter 65

Extra trygghet i hemmet, personal på plats varje dag och sociala ytor för hobbies och att umgås. Den fortfarande ganska okända boendeformen trygghetsboende är för dig som är 65 fyllda och vill ha lite extra stöd i vardagen men inte är beredd att slå av på takten.

Anna Smith är chef över fastighetsförvaltningen på Estea omsorgsfastigheter.

Anna Smith är chef över fastighetsförvaltningen på Estea omsorgsfastigheter.

Foto: Estea omsorgsfastigheter

Native2023-06-08 09:07
Detta är ett annonssamarbete.

– De som bor i trygghetsboende ska kunna ha ett socialt utbyte i sitt hus. Trygghetsvärden ska vara en motor i att hitta på sociala aktiviteter och saker som många engagerar sig i och tycker är kul. Det kan vara allt från att gå på museum till att laga middag tillsammans, säger Anna Smith, chef över fastighetsförvaltningen på Estea. 

undefined
Grundtanken med införandet av trygghetsboenden var att social samvaro och en aktiv och stimulerande tillvaro är centralt för hälsan när man är äldre.

Hela grundtanken med införandet av trygghetsboenden var att social samvaro och en aktiv och stimulerande tillvaro är centralt för hälsan när man är äldre. I varje trygghetsboende ska det finnas lokaler för gemensamma aktiviteter, måltider och rekreation där man kan möta andra i samma fas i livet. 

– Många önskar lite extra stöd i vardagen. Man vill leva självständigt, men skulle uppskatta någon som stöttar när blanketter ska fyllas i eller räkningar betalas, eller någon som har koll på brandvarnare och spis, säger Anna.

undefined
I oktober kommer Esteas nya trygghetsboende i Oxelbergen stå färdigt med 72 hyreslägenheter i varierande storlek.

Nya lägenheter i centrala Norrköping

I oktober kommer Esteas nya trygghetsboende i Oxelbergen stå färdigt. Det blir det största trygghetsboendet som byggts i Norrköping hittills, med 72 hyreslägenheter i varierande storlek. Lägenheterna ligger ett stenkast från Norrköpings innerstad, med entré mot Odalgatan där man har direkttillgång till båda hissarna och trädgården. Samtidigt är det nära till rogivande natur. I bottenplan finns utöver två lägenheter även ett rymligt förråd för exempelvis rullstolar, samt gemensamhetslokaler. På källarplan ligger ett gym, förråd och garage med 15 parkeringsplatser. En trygghetsvärd kommer också vara anställd på boendet av kommunen två timmar om dagen, sju dagar i veckan.

undefined
”Det är nytt och fräscht och i det närmaste underhållsfritt”

– Det är nytt och fräscht och i det närmaste underhållsfritt. Här blir det lätt att stänga dörren om man ska resa i väg, du behöver inte skotta någon snö och inte rensa några rabatter. Om du inte vill förstås! Det kommer att finnas möjlighet till odlingslådor i trädgården för de som älskar att jobba i trädgården, säger Anna. 

– Hyresgästerna kan känna att de har möjlighet till precis det de vill eller har ork till. Och kan vi skapa en Vi-känsla har vi lyckats, lägger hon till. 

Ansökningsperioden pågår för den som vill bli hyresgäst i trygghetsboendet i Oxelbergen och inflytt sker i oktober 2023. Läs mer och ansök via estea.se/oxelbergen

Nya trygghetsboendet

72 hyreslägenheter 

Lägenheternas storlek är ettor från 27 kvm till treor på 79 kvm.

Månadshyran kommer ligga från 6 200 kronor till 12 200 kronor beroende på storlek och läge. 

Trygghetsboendet i Oxelbergen är miljöcertifierat och byggs efter kraven i Miljöbyggnad Silver för att säkerställa en miljömässigt hållbar byggnad. Här används exempelvis närvarostyrd LED-belysning i allmänna utrymmen, snålspolande toaletter och blandare, energieffektiva vitvaror och bra planerade miljörum med sopsortering. 

I ett trygghetsboende finns det krav på att bostäderna ska vara funktionellt utformade, att boendet har gemensamma utrymmen för måltider, sociala aktiviteter, hobby och rekreation. Det krävs inget biståndsbeslut för att bo i trygghetsboende, du hyr din bostad på eget initiativ.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NT.